Annonce
Livsstil

Metro Exodus træder ud af mørket uden at tabe fokus

De åbne landskaber er en klædelig afveksling i "Metro Exodus", der formår at bibeholde den stemning og det gameplay, der fungerede så godt i de to foregående spil. Pr-foto

Multiplatform: I tredje kapitel i "Metro"-serien, der oprindeligt var baseret på Dmitry Glukhovskys roman "Metro 2033", forlader vi den mørke metro og træder ud på de kridhvide, øde og frosne sletter omkring Moskva. Det viser sig hurtigt, at den horrorprægede overlevelsesstemning lever i bedste velgående uden de klaustrofobiske metro-tunneller, og det gør mutanterne også. Denne gang optræder de og de menneskelige modstandere i bjergtagende flot natur på store, åbne vidder - og der er fortsat en nådesløs mangel på ressourcer.

Annonce

Komplot ændrer historien

Artyom og Anna afslører mere eller mindre uforvarende et komplot, der sætter de to første "Metro"-spil i et nyt lys, og snart forlader de Moskvas metro og drager langs Volga-floden på toget Aurora.

Som i de forgående spil i serien, er historien en central del af oplevelsen, men gameplayet er alligevel den egentlige hovedrolleindehaver. Overlevelse er ikke blevet lettere, og du kæmper stadig for ren luft, ammunition og medicin. Det kan svare sig at skrabe alt, hvad du kan finde sammen, for de ting, du samler og bygger undervejs, kan redde dit liv. Tempoet veksler mellem slowliving a la DR's "Alene i vildmarken" og hæsblæsende action a la "Wolfenstein". Det er ret unikt og velfungerende.

For meget snak

"Metro Exodus" er et flot og stemningsfuldt spil, der på beundringsværdig vis helt og holdent er dedikeret til en solid singleplayer. 4A Games, der står bag, har tydeligvis gjort en dyd ud af historien, men den lider desværre under stemmeskuespillet, der kunne være bedre.

Det hjælper ikke, at der er mange cutscenes, og de indimellem er meget lange, og det er uforståeligt, at man ikke kan springe dem over, hvis man vil.

Der er dog tale om ridser i lakken, som ikke ændrer på, at "Metro Exodus" er et rigtigt godt bud, hvis du er til overlevelse, action og mutanter. Kulissen er flot, stor og detaljeret, og det kan anbefales at tage sig god tid ude i ødemarken, når man kan - for det bliver hurtigt nok hektisk.

Titel: "Metro Exodus"

Platform: PS4, Xbox One

Lanceringsdato: 25. januar

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Skuffet AGFer arrig på banen: Godt, at de river det lort op nu

AGF

Målløst i forårspremiere i Aarhus: AGF kunne ikke få hul på Hobro

Annonce