Annonce
Indland

Mette F.: Jeg holder fast i paradigmeskiftet med aftale

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ifølge Mette Frederiksen (S) er det lykkedes at fastholde en "bred" udlændingepolitik i aftale om regering.

Det er vigtigt at holde fast i "den brede" udlændingepolitik. Det understregede Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, igen og igen forud for folketingsvalget 5. juni.

Det er lykkedes med den aftale, som Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Enhedslisten har indgået om en ny regering, mener S-formanden.

Hun fortæller blandt andet, at partierne i aftalen holder fast i det såkaldte paradigmeskift, der fokuserer på hjemsendelse frem for integration.

- Vi har fortsat et fokus på hjemsendelse og midlertidighed. Når du er flygtning og kommer til Danmark, så kan du opnå vores beskyttelse. Men når der er fred, så skal du hjem, siger Mette Frederiksen.

Paradigmeskiftet blev aftalt af VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti i forbindelse med efterårets finanslov. Socialdemokratiet stemte for, da forslagene kom i Folketingssalen, men det var dog med forbehold for, at integrationsydelsen blev sat ned.

Ifølge Mette Frederiksen vil de centrale stramninger af udlændinge- og retspolitikken stå fast under den nye S-regering.

Ud over paradigmeskiftet nævner hun blandt andet "straksopbremsningen" fra 2015, bandepakkerne og reglerne for udvisning af kriminelle udlændinge.

Der er dog også steder, hvor S-regeringen vil lempe på en måde, som Dansk Folkeparti formentlig vil mene er i modstrid med paradigmeskiftet:

- Vi set nogle eksempler på, at nogle flygtninge har mistet deres opholdsgrundlag, selv om de har et arbejde. Derfor giver vi nu en mulighed for, at en flygtning kan blive i Danmark, så længe de har det arbejde.

- Det kræver minimum to år ved samme arbejdsgiver og at arbejdsgiveren ønsker at beholde vedkommende, siger Mette Frederiksen.

Som ny statsminister vil hun desuden igen åbne Danmark for kvoteflygtninge. Der dog ikke sat præcist antal på endnu. Men både i år og næste år skal Danmark tage kvoteflygtninge, oplyste De Radikales leder Morten Østergaard efter offentliggørelsen af aftalen.

Også den meget omtalte ø for afviste kriminelle udlændinge, Lindholm, vil blive droppet af S-regeringen. Men der er ikke udpeget et alternativ.

De dømte udlændinge skal dog heller ikke blive på Kærshovedgård, hvor de ifølge lokale beboere og butikker har skabt utryghed. Dermed skal borgmestre landet over måske ruste sig til et nyt opgør om, hvor de skal placeres.

Også de afviste asylbørnefamilier på Sjælsmark vil få nye vilkår med den nye S-regering. Børnefamilierne skal væk fra Sjælsmark og flyttes til et andet udrejsecenter.

Mette Frederiksen siger om Sjælsmark:

- De er afviste asylansøgere, som i dag bor op ad et skydeterræn. Det kan vi gøre bedre.

I aftalen står der blandt andet:

- Det nye udrejsecenter skal indrettes efter anbefalingerne fra Røde Kors og Ombudsmandens rapport vedrørende forholdene på Sjælsmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce