Annonce
Danmark

Mette F. laver nye regler - sikrer toprådgiver rekordløn

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsministerens særlige rådgiver og stabschef Rossen får 1,44 millioner kroner om året inklusiv pension.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har lavet nye regler for regeringens rådgivere. De sikrer, at hendes toprådgiver, Martin Rossen, får en rekordløn.

For Rossen er undtaget det lønloft, der ellers er en del af reglerne.

Det skriver DR Nyheder.

Mette Frederiksen indsatte i juli sin mangeårige personlige rådgiver, Martin Rossen, som stabschef i et nyoprettet politisk sekretariat i Statsministeriet.

Rossens årsløn lyder på 1,23 millioner kroner eksklusive pension. Medregnes pensionen, får han 1,44 millioner kroner. Så høj en løn har en særlig rådgiver for en statsminister aldrig modtaget ifølge DR Nyheder.

Da han blev ansat, måtte særlige rådgivere ifølge reglerne ellers maksimalt få 1,07 millioner kroner i årsløn.

DR Nyheder spurgte Statsministeriet, hvilke lønregler han var ansat under, når hans løn er markant højere end maksimallønnen.

Svaret lød, at reglerne med lønloftet på 1,07 millioner kroner var den tidligere regerings, og at der ville komme nye regler efter sommerferien, som ville gælde for den nye regering.

De regler er nu kommet. Her er den højeste løn hævet til 1,143 millioner kroner eksklusive pension. Reglerne indeholder dog en væsentlig undtagelse.

Der gælder nemlig særlige vilkår for statsministerens stabschef, som fortsat kan se frem til en løn et stykke over lønloftet.

De Radikales Jens Rohde er forarget over de nye regler. Han siger til DR Nyheder, at man bliver nødt til at have regler, som er forankret i Folketinget og ikke i Statsministeriet.

Jesper Petersen, politisk ordfører for Socialdemokratiet, forklarer, at undtagelsen fra lønloftet skyldes den rolle, som Rossen er tiltænkt i det nye sekretariat.

Den politiske ordfører mener ikke, at Folketinget skal fastsætte regler for, hvordan særlige rådgiver skal aflønnes, skriver DR Nyheder.

Martin Rossen har også fået plads i regeringens koordinations- og økonomiudvalg. Det har udløst kritik for at give særdeles meget magt til en person, som kritikere frygtede ikke vil kunne holdes til ansvar.

/ritzau/

Annonce
DR''s artikel om rekordløn til Martin Rossen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce