Annonce
forside

Mette Frederiksen kræver handling fra Løkke i svindelsager

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har fremsat et beslutningsforslag, der skal øge indsatsen mod finansiel kriminalitet.

S-formanden mener, at de mange sager om finansiel kriminalitet skader tilliden til velfærdsstaten.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal vise handling i de store sager om finansiel kriminalitet, der er blevet afsløret i den seneste tid.

Det er budskabet fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Hun vil fremsætte et beslutningsforslag, der pålægger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at indkalde til forhandlinger om nye tiltag til at forebygge svindelsager.

Politiske forhandlinger og handling er nødvendige, hvis ikke danskernes tillid til velfærdssystemet skal blive udhulet, mener hun.

- Især med det sidste in mente undrer det mig, at statsministeren er så passiv i denne diskussion.

- Det her er større end udbytteskat, det er større end hvidvask. Det er vores samfundsidentitet, der bliver truet. Det kræver en politisk stillingtagen og en politisk handling, siger hun.

Mette Frederiksen luftede mandag sin kritik af statsministeren over for Finans.dk.

Socialdemokratiets formand mener, at de mange sager om blandt andet hvidvask af penge i Danske Bank, svindel i Socialstyrelsen og snyd med udbytteskat kræver handling.

Socialdemokratiet har foreslået at dele Finanstilsynet op i to, så der kan komme et større fokus på udfordringerne inden for kriminalitet.

Ligeledes vil partiet have Danmark til at stille sig i spidsen for at få oprettet en europæisk efterforskningsenhed, og der skal tilføres flere ressourcer til Finanstilsynet.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) sagde mandag til Finans.dk, at han er enig i, at forhandlinger er påkrævet.

Han vil blandt andet dog gerne afvente en redegørelse fra Finanstilsynet om, hvilke midler tilsynet mangler for at gøre arbejdet bedre. Ellers frygter Rasmus Jarlov, at tiltagene ikke bliver gode nok.

Spørgsmål: Hvad siger du til det, Mette Frederiksen?

- For det første vil jeg se statsministeren i denne diskussion, ikke kun en erhvervsminister. Det her er ikke et område, hvor en siddende statsminister kan sige, at det må ressortministeren (fagministeren, red.) klare.

- Det er også statsministerens ansvar, og han er helt passiv i diskussionen, siger Mette Frederiksen.

Hun vil have de faglige anbefalinger med, men henviser til, at problemstillingen om for eksempel Finanstilsynet ikke er helt ny.

Ritzau har været i kontakt med Statsministeriet, der henviser til Erhvervsministeriet.

Mette Frederiksen ser ud til at få et flertal bag sig til beslutningsforslaget.

- Det kunne meget vel være, at vi kommer til at stemme for det. Det tror jeg da, at vi kommer til, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

Han vil i første omgang fokusere på at hente ressourcer til at bekæmpe finansiel kriminalitet i de igangværende finanslovsforhandlinger.

- Det ville da være fint, hvis også han (Lars Løkke Rasmussen, red.) siger og gør noget. Men det, der er brug for lige nu, er en styrkelse af indsatsen med flere ressourcer.

- Vi vil tage det op i finanslovsforhandlingerne, så vi vedvarende over årene får en større opmærksomhed og indsats.

- Specielt i Søik (Bagmandspolitiet, red.), som er en vigtig enhed, må man sige, at det i dag tager for lang tid, siger Peter Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce