Annonce
Fødselsdage

Mette Frobenius fylder 50 år: Komikeren vandt over erhvervsjuristen

Mette Frobenius fylder søndag 10. marts 50 år. Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix
Hun blev uddannet med fin kandidattitel, men det er tiden på scenen med sjove og svære emner, der har præget Mette Frobenius' liv. Søndag 10. marts fylder hun 50 år.

50 Mette Frobenius' talegaver har bragt hende landet rundt - både på scenen og i æteren. Søndag 10. marts fylder hun 50 år, og hun kan se tilbage på mere end et halvt liv som professionelt morsom.

Hun er uddannet som erhvervsjurist fra Handelshøjskolen, men det blev aldrig hendes karrierevej. Det tændte hende nemlig meget mere, når hun og de andre unge komikere lavede standup på Restaurant Din's i det indre København i begyndelsen af 1990'erne. De blev den første generation af danskere, der fremelskede en lokal udgave af den amerikanskfødte dille.

Sidste år stod hun så på scenen på standuppernes nuværende knudepunkt i København, Comedy Zoo, og kunne fejre sit 25-års jubilæum med den satiriske kunstform. I mellemtiden har hun også været tv-vært og flittig klummeskribent.

I dag er det oftest i radioen, man støder på hendes stemme og energiske og udadvendte facon. Hver søndag tager hun hånd om diverse emner - alt fra svigerfamilier til egoisme til vinteren - som medvært på programmet "Søren og Mette" på P4.

Hun holder dog også i høj grad standuppen i live på 26. år, ofte med skræddersyede optrædener for virksomheder, partier og foreninger. Og hun er stadig lige så passioneret omkring arbejdet, fortalte hun for nylig til magasinet Femina:

- Det er et meget modigt job. Det synes jeg stadigvæk efter 25 år. Og det gælder for alle, mine kolleger og mig selv. Jeg synes, vi er modige. Dét at sætte ord på noget af det svære, på frustration, fremmedhad, grådighed og oven i købet få det pakket ind i et godt grin, det er i virkeligheden en del af min mission, måske sagt lidt højtravende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce