Annonce
Østjylland

Mette har solgt sko i Odder i 30 år

De små sko og de helt store. Mette Christensen ved meget om alle de ting, man skal være opmærksom på, når man køber sko. Men hun har også mere end 30 års erfaring. Foto: Lars Juul

Den nære kundekontakt og nytænkning gør det sjovt at være skotøjshandler, siger Mette Christensen, der har arbejdet i samme butik i næsten hele sit voksenliv.

Annonce

Odder: Det sker ofte, Mette Christensen nikker genkendende til en kunde, som går efter et par herresko i str. 46. Og med rette - for mange kunder i Skoringen har også erhvervet deres første par sko ved hjælp af hendes ekspertise. Måske i str. 19.

Torsdag kan den 55-årige ekspedient fejre, at hun de sidste 30 år har været fast inventar i butikken, som gennem årene har skiftet ejere flere gange og i dag ejes af Finn og Nina Brogaard.

At have arbejdet under fire-fem ejere har nu aldrig generet jubilaren. Tvært imod.

- Jeg har haft det godt med alle ejerne, som på hver deres måde har bidraget med nytænkning. Og det skal til i en branche, hvor meget handel efterhånden foregår via nettet, siger Mette Christensen, der i dag bruger en del tid på at bytte sko, som folk har købt netop på nettet. Det er en af de services, som Skoringen tilbyder.

Jeg har efterhånden solgt sko til tre generationer. Så der bliver da hyggesnakket lidt hen over disken.

Mette Christensen, ekspedient i Skoringen Odder
Annonce

Tid til snak

At sko blev Mette Christensens skæbne er en tilfældighed.

Efter endt skolegang, kom Saxild-pigen i lære i Maibom Sko i Aarhus, og her blev hun senere fastansat.

Men efter den første datters ankomst greb hun chancen, da Schrøder Sko, som butikken i Odder hed dengang, manglede en ekspedient i 1987. Det gav bedre sammenhæng i familien Christensen, som også omfatter ægtemanden Lars Lindberg Christensen og en datter mere. I dag bor en datter med mand og børn i Odder, mens den anden har slået sig ned i Aarhus.

- Jeg har aldrig fortrudt, at jeg blev i Odder, og i dag nyder jeg det, når kunderne genkender mig. Så er der tid til snak samt forhåbentlig god rådgivning, siger jubilaren, der i årenes løb har solgt meget forskellig skomode. Den mest outrerede var de ekstremt høje plateaustøvler, mens Dr. Martens-støvler har været de mest vedholdende.

- Sko er noget meget personligt, som folk vil rådgives i. Derfor tror jeg aldrig, at al handel kommer til at foregå via nettet, siger jubilaren, der torsdag ved 16-tiden kommer på arbejde, selv om hun egentlig har fri. For ejeren Nina Brogaard vil fejre hende sammen med kunderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce