Annonce
Aarhus

MGP-Mille festede den halve nat efter sejren

Mille Liendgaard fra Risskov vandt lørdag aften børnenes MGP med sin sang, "Til næste år". Foto: Jens Thaysen

11-årige Mille fra Risskov vandt børnenes MGP med sin sang, "Til næste år". Forude venter nu en del koncerter, sangskriveri og en hverdag på skolebænken i 5. klasse på Sølystskolen

AARHUS: Lørdag aften vandt Mille Liendgaard Børnenes MGP foran 6.000 tilhørere - og masser af DR-seere - i Gigantium i Aalborg.

Da Stiften søndag fanger den 11-årige Risskovpige i telefonen, er det stadig ikke helt gået op for hende, at hun med sin sang, " Til næste år", gik helt til tops.

- Jeg er sindssygt glad, men jeg har nok ikke helt forstået det endnu, siger Mille, der fejrede sejren i Aalborg til kl. halv fire om morgenen sammen med blandt andre sin søster, sin kusine og sin veninde, der også udgjorde hendes band på scenen.

Annonce

Heldigvis havde vi haft en generalprøve, så der var ikke så mange nerver på. Jeg tænkte mest, at jeg skulle nyde at være med

Mille Liendgaard, vinder af børnenes MGP
11-årige Mille Liendgaard fra Risskov får travlt, efter at hun lørdag vandt børnenes MGP. Allerede næste weekend er hun på scenen ved en MGP-gallakoncert i DRs koncerthus i København. Foto: Jens Thaysen

Fjerde gang lykkedes det

I år er fjerde år, Mille har sendt en af sine sange ind til MGP. Denne gang sendte sangen hende ikke bare på scenen - den gav hende også sejren.

Var du nervøs, da I skulle på scenen foran så mange mennesker?

- Lidt nervøs, men mest spændt. Jeg har prøvet at optræde før - bare ikke for så mange mennesker. Heldigvis havde vi haft en generalprøve, så der var ikke så mange nerver på. Jeg tænkte mest, at jeg skulle nyde at være med, siger Mille.

Koncerter og skolegang

Hun får travlt den kommende tid. Allerede næste weekend står den på gallakoncert i DRs koncerthus i København sammen med alle de andre MGP-finalister. Siden følger blandt andet koncerter, hvor også nummer to og tre fra MGP er på programmet, og midt i juli skal Mille på scenen på Samsø Festival.

- Jeg har kun en friweekend fra nu og til Samsø Festival, siger Mille, der fortæller, at hun har skrevet andre sange og tager to mere med sig til de kommende koncerter, så "Til næste år" ikke kommer til at stå alene.

MGP-sejren har ikke tændt de vilde stjernedrømme hos den 11-årige pige. Om fremtiden siger hun:

- Jeg vil i hvert fald fortsætte med at skrive sange.

Mandag morgen er Mille tilbage i hverdagen i 5. klasse på Sølystskolen. Første fag på skemaet er matematik, men mon ikke klassekammeraterne får timen til at handle om MGP i stedet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce