Annonce
Erhverv

Michael Christiansen skal på hårdt arbejde inden DR-exit

DR's afgående bestyrelsesformand skal være med til at gennemføre besparelser, inden han træder tilbage.

Fra nytår træder Michael Christiansen tilbage fra sin post som bestyrelsesformand i DR og overlader sædet til Marianne Bedsted.

Men inden Christiansen lukker døren efter sig, er han sammen med bestyrelsen sat til at effektuere de besparelser, der skal gennemføres i DR.

Den nye medieaftale betyder nemlig for DR et farvel til flere tv-kanaler, licens og 20 procent af budgettet frem til 2023.

- Det bliver mig og resten af bestyrelsen, der skal foretage alle besparelserne. Det er vi i gang med, og det bliver vi færdige med i de kommende uger, siger Michael Christiansen.

Dermed tiltræder Marianne Bedsted en virksomheder, der har truffet alle de beslutninger om besparelserne, der skal træffes, forklarer den afgående bestyrelsesformand.

- Det bliver hårdt. Det sidste halve år har ikke været helt så sjovt, som den foregående periode. Det kan man roligt sige, siger den afgående bestyrelsesformand.

Christiansen har siddet på posten i ti år, og han beskriver årene som en fantastisk periode i DR's historie, der har været præget af omstilling og meget store krav om tilpasning til nye teknologier og vaner i befolkningen.

- Det har været udforende, men det er også et privilegium at få lov til at arbejde i en institution, der er i centrum for den samfundsmæssige teknologiske udvikling.

- Det har været meget givende og meget spændende, siger han.

Han overdrager et DR, der ifølge ham er toptrimmet, og som går en svær tid i møde.

- Det DR, der er i dag, er toptrimmet, og det har gennemført den mægtige omstilling med stor succes. Og så bliver det et DR, der skal slikke nogle sår, som følge af at nedskæringerne har den størrelse, de har.

- Det bliver ikke behageligt. Det bliver nogle triste tider for mange. Vi havde gerne set et DR, der forblev i den størrelse, det er i dag, siger han.

73-årige Michael Christiansen har selv bedt kulturministeren udpege en ny afløser i god tid, så de sammen kan få tre måneder til overdragelsen.

Han er glad for, at valget er faldet på Marianne Bedsted.

- Hun er kendt for at være en meget dygtig og vellidt leder. Hun har en solid baggrund i kulturbranchen, så hun kommer med en ballast, der er god, siger han.

Marianne Bedsted overtager posten som bestyrelsesformand den 1. januar 2019. Hun er direktør for stormagasinet Salling og for franchisedivisionen i Salling Group.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce