Annonce
Udland

Michael Jackson-fans markerer årsdag trods pædofilianklager

Agustin Paullier/Ritzau Scanpix
Fans gør klar til at markere tiårsdagen for popkongens død. Trods anklager om misbrug er han stadig populær.

På Hollywoods Walk of Fame tiltrækker Michael Jacksons stjerne fortsat en konstant strøm af turister, der skal have en selfie med fortovsmindet af "kongen af pop".

På tværs af gaden foran museet Ripley's Believe It or Not er en statue af den afdøde sanger og entertainer strategisk placeret foran billetkontoret, og ifølge personale på voksmuseet Madame Tussauds er Jackson stadig et kæmpe trækplaster.

Samtidig skal man kun køre et par timer i bil fra hjertet af Hollywood, før man når til Neverland, Jacksons ranch i Santa Barbara, hvor verdensstjernen ifølge dokumentaren "Leaving Neverland" misbrugte unge drenge.

Mens de fleste fans, som nyhedsbureauet AFP har talt med i Hollywood, er klar over dokumentarens eksistens, så overgår en opvækst med "Thriller", "Bad" og "Billie Jean" alt andet.

- Jeg kom her kun på grund af ham. Jeg skal ikke have billeder af nogen andre stjerner (i fortovet, red.), siger den hollandske turist Hooman Nazemi.

- Nogle af de ting, de siger i dokumentaren, er virkelig svære at høre, men man ved ikke med 100 procents sikkerhed, om det er sandt. Jeg elsker ham bare. Jeg elsker ham, og det tror jeg også, at alle andre gør.

Den 31-årige Antoine Baynes er en Michael Jackson-imitator og tjener penge på at moonwalke for turister på Hollywood Boulevard.

Han fortæller, at beskyldningerne mod den afdøde verdensstjerne ikke har haft negative konsekvenser for hans indtjening. Tværtimod faktisk.

- Efter dokumentaren kom ud, fik jeg lige så meget opmærksomhed som før, hvis ikke mere, siger han.

- Helt seriøst, jeg har viet folk som Michael Jackson-imitator. På søndag har jeg to bryllupper, tilføjer han.

Indtil sin død 25. juni 2009 stod Michael Jackson fast på sin uskyld.

Wade Robson, en af mændene med anklagerne mod ham i den følelsesladede dokumentar fra 2018, forsvarede i 2005 Jackson under ed i retten.

Her blev popstjernen frikendt i en langvarig sag om pædofili.

Tirsdag er det ti år siden, at Michael Jackson døde af en overdosis af narkosemedicin.

Her har nogle af hans mest dedikerede fans arrangeret et optog under navnet "MJ er uskyldig" igennem Hollywoods gader.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Højbjerg topper fortsat Badmintonligaen

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce