Annonce
Erhverv

Michael Mortensen stryger ind på listen over Danmarks rigeste: Nu er tre fra Horsens med

Michael Mortensen strøg ind på Berlingskes rigmandsliste i 2015. Sidste år var han ude, men efter et stærkt år i holdingsselskabet M.M. 26 Holding, er han tilbage. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Tre familier i Horsens har så stor en milliard-formue, at de figurerer på Berlingskes liste over de 100 rigeste i landet.

Horsens: Michael Antitsch Mortensen er tilbage på listen over Danmarks rigeste - en liste, som avisen Berlingske står bag.

Efter omfattende research om ejerforhold og regnskabstal for 1500 selskaber, har Berlingske opgjort et skøn over de største formuer, og det har ført til ranglisten over de 100 rigeste personer eller familier i landet. Tre fra Horsens er med på listen.

Michael Mortensen, der i dag er 47 år, stiftede sit første selskab, da han som 13-årig begyndte at lægge tag som underleverandør for sin fars typehus-firma. Senere overtog han sit fars firma, der efter en række fusioner blev til Huscompagniet og blev solgt til en kapitalfond. Michael Mortensens eget firma blev til Ejendomsselskabet Casa A/S, og siden stiftede han entreprenørselskabet Casa A/S, som delvist er solgt til en kapitalfond, men Michael Mortensen ejer fortsat 40 procent. Desuden ejer han blandt andet husbygger-firmaet Hybel.

Berlingske har opgjort bygge-matadorens formue til cirka 1,4 milliarder kroner, og det er nok til at stryge ind på listen på en placering som nummer 90. Michael Mortensen strøg første gang ind på Berlingskes rigmands-liste i 2015. Året efter var han nummer 100, og i 2017 var han ude af listen. "Efter en imponerende fremgang i 2018 er Michael Mortensen nu tilbage", skriver Berlingske.

Da Børsens for nylig ranglistede de 1000 selskaber i Danmark, der omsætter mest, var Michael Mortensens personlige holdingselskab M.M. 26 Holding i top tre, når det gælder de største stigninger på årets liste. Holdingselskabet strøg 281 pladser op ad listen til en placering som nummer 375.

Annonce

De rigeste

1. Familien Kirk Kristiansen, Kirkbi og Lego, 186 mia. kr.

2. Familien Louis-Hansen, Coloplast, 65,7 mia. kr.

3. Familien Holch Povlsen, Bestseller, 56,2 mia. kr.

4. Boet efter Lars Larsen, Jysk, 39,7 mia. kr.

5. Familien Clausen, Danfoss, 24,4 mia. kr.

Kilde: Berlingske

Schur-formue dykkede

På årets rigmands-liste overhaler Michael Mortensen Schur-familien.

Formuen hos Hans Schur og familie, der står bag emballage-koncernen Schur International, har Berlingske opgjort til 1,3 milliarder kroner, og det rækker til en placering som nummer 100 på listen.

En tredjedel af koncernen er fondsejet og tæller ikke med i Berlingskes formue-opgørelse, men resten er ejet af Hans Schur og tre børn. Hans Schur, som er femte generation i familiefirmaet, er fyldt 68 år og er fortsat koncerndirektør, men et generationsskifte er iværksat. Datteren Anne Katharina samt sønnerne Hans Christian og Johan Sebastian har løbende fået overdraget aktier, og de ejer nu en betydelig del - godt 20 procent hver. De har alle ledende stillinger i koncernen.

Schur omsatte sidste år for halvanden milliard kroner, hvilket var uændret i forhold til året forinden. "Når familiens formue alligevel dykker, er forklaringen en lavere prissætning af branchen end for et år siden", skriver Berlingske.

Nissen har den største Horsens-formue

Familien Nissen, som står bag kølervirksomheden Nissens, kan ifølge det skøn, som Berlingske har lavet, opgøre formuen til 2,3 milliarder kroner.

Det sender familien ind som nummer 59 på rigmandslisten.

I 2017 solgte Alan Nissen hovedparten af virksomheden til kapitalfonden Axcel og fik dermed et stort beløb frigivet.

Berlingske skriver, at omfanget af transaktionerne er svært gennemskuelige på grund af en række omstruktureringer af ejerskabet i foråret. Alan Nissen forklarer til avisen, at omstruktureringerne blandt andet er led i et delvist generationsskifte til de tre døtre Frederikke, Victoria og Josephine.

Berlingske tager ikke udgangspunkt i eksakte formuer, men i det bedst mulige skøn over, hvad aktiverne er værd i fri handel, hvis ejeren beslutter at sælge dem.

Hans Schur (i midten) overdrager mere og mere ansvar og ejerskab til sjete generation, sønnerne Johan Sebastian (t.v.) og Hans Christian (t.h.) samt datteren Anna Katharina. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Alan Nissen og familie råder ifølge Berlingske over den største Horsens-formue. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce