Annonce
Aarhus

Michelin-glimmer lige om hjørnet: Her kan du varme op til stjerneuddelingen

Aarhus Universitet står bag en række begivenheder vedrørende sanserne og gastromi i dagene op til Michelin-stjerneuddelingen, der for første gang afholdes i Aarhus. Foto: Scanpix/Tobias Schwarz og AU

Der er kun få dage til Aarhus-premieren på uddeling af de nordiske Michelin-stjerner, og kan man ikke vente, er der fra weekenden tyvstart med kulinarisk viden og underholdning.

Annonce

AARHUS: Det er en kæmpe begivenhed, der rammer Aarhus mandag 18. februar, hvor de nordiske Michelin-stjerner skal uddeles.

Ikke bare et den et scoop for Aarhus, som er den første provinsby nogensinde, hvor uddelingen finder sted, den er også et scoop for hele byens gastronomiske scene og den fremtidige turisme.

For gastronomi-elskere er det svært at vente, men tilhører man den gruppe, er der dog trøst at hente, da der helt op til showets start er en række begivenheder, der på forhånd fejrer uddelingen.

Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

En af dem er chokoladesmagning for alle fra lørdag 16. februar til mandag 18. februar kl. 14-17 i lobbyerne på hotellerne Radisson Blu, Scandic the Mayor og Scandic City. Her kan man få en chokoladesmagsprøve og akkompagnere smagsprøven med forskellige lydspor, der hver fremhæver forskellige aspekter af chokoladens smag.

En anden er på selve uddelingsdagen, hvor Qian Janice Wang på Aros holder en masterclass på engelsk om, hvordan vores sanser spiller sammen, når vi spiser. Her kan man blandt andet selv opleve, hvordan både synssansen, høresansen, følesansen og hukommelsen aktiveres, når vi indtager et måltid. Sessionen slutter med en unik smagsoplevelse i regnbuen på toppen af Aros. Læs mere om billetter på Aros' hjemmeside.

Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis.

Qian Janice Wang, assisterende professor
Aarhus er for første gang vært, når de nordiske Michelin-stjerner skal uddeles 18. februar. Foto: Scanpix/Tobias Schwarz
Annonce

Lyt og smag

Endelig står universitetet bag to lydlandskaber, der vil blive afspillet i forbindelse med receptionen ved stjerneuddelingen i Musikhuset mandag 18. februar. Her kan gæsterne eksperimentere med at smage på fødevarer, mens de vandrer ind og ud af de to lydlandskaber og dermed opleve, hvordan lyden påvirker smagen.

- Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis. Vi håber at give folk nogle spændende oplevelser, der skaber et nyt syn på, hvordan smagsoplevelser bliver til, og forhåbentligt bliver man også inspireret til selv at eksperimentere lidt, næste gang man har gæster til middag, siger Qian Janice Wang i en pressemeddelelse.

Uddelingen af Michelin-stjerner foregår mandag 18. februar fra klokken 18. Følg med på stiften.dk.

Aarhus Universitet står bag en række begivenheder vedrørende sanserne og gastromi i dagene op til Michelin-stjerneuddelingen. Foto: AU
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce