Annonce
Aarhus

Michelin-glimmer lige om hjørnet: Her kan du varme op til stjerneuddelingen

Aarhus Universitet står bag en række begivenheder vedrørende sanserne og gastromi i dagene op til Michelin-stjerneuddelingen, der for første gang afholdes i Aarhus. Foto: Scanpix/Tobias Schwarz og AU

Der er kun få dage til Aarhus-premieren på uddeling af de nordiske Michelin-stjerner, og kan man ikke vente, er der fra weekenden tyvstart med kulinarisk viden og underholdning.

AARHUS: Det er en kæmpe begivenhed, der rammer Aarhus mandag 18. februar, hvor de nordiske Michelin-stjerner skal uddeles.

Ikke bare et den et scoop for Aarhus, som er den første provinsby nogensinde, hvor uddelingen finder sted, den er også et scoop for hele byens gastronomiske scene og den fremtidige turisme.

For gastronomi-elskere er det svært at vente, men tilhører man den gruppe, er der dog trøst at hente, da der helt op til showets start er en række begivenheder, der på forhånd fejrer uddelingen.

Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

En af dem er chokoladesmagning for alle fra lørdag 16. februar til mandag 18. februar kl. 14-17 i lobbyerne på hotellerne Radisson Blu, Scandic the Mayor og Scandic City. Her kan man få en chokoladesmagsprøve og akkompagnere smagsprøven med forskellige lydspor, der hver fremhæver forskellige aspekter af chokoladens smag.

En anden er på selve uddelingsdagen, hvor Qian Janice Wang på Aros holder en masterclass på engelsk om, hvordan vores sanser spiller sammen, når vi spiser. Her kan man blandt andet selv opleve, hvordan både synssansen, høresansen, følesansen og hukommelsen aktiveres, når vi indtager et måltid. Sessionen slutter med en unik smagsoplevelse i regnbuen på toppen af Aros. Læs mere om billetter på Aros' hjemmeside.

Annonce

Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis.

Qian Janice Wang, assisterende professor
Aarhus er for første gang vært, når de nordiske Michelin-stjerner skal uddeles 18. februar. Foto: Scanpix/Tobias Schwarz

Lyt og smag

Endelig står universitetet bag to lydlandskaber, der vil blive afspillet i forbindelse med receptionen ved stjerneuddelingen i Musikhuset mandag 18. februar. Her kan gæsterne eksperimentere med at smage på fødevarer, mens de vandrer ind og ud af de to lydlandskaber og dermed opleve, hvordan lyden påvirker smagen.

- Det er fantastisk at få denne mulighed for at demonstrere vores forskning i praksis. Vi håber at give folk nogle spændende oplevelser, der skaber et nyt syn på, hvordan smagsoplevelser bliver til, og forhåbentligt bliver man også inspireret til selv at eksperimentere lidt, næste gang man har gæster til middag, siger Qian Janice Wang i en pressemeddelelse.

Uddelingen af Michelin-stjerner foregår mandag 18. februar fra klokken 18. Følg med på stiften.dk.

Aarhus Universitet står bag en række begivenheder vedrørende sanserne og gastromi i dagene op til Michelin-stjerneuddelingen. Foto: AU
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce