Annonce
Livsstil

Michelin-kok laver eksklusiv restaurant i egen spisestue

Allan Poulsen har været på adskillige toprestauranter og har været med til at modtage adskillige priser og stjerner. Nu åbner han med tårnhøje ambitioner restaurant i sin egen spisestue. Foto: Annelene Petersen

Michelin-kokken Allan Poulsen med en fortid på Mejeriet på Vilhelmsborg åbner egen restaurant. I sit hjem i Solbjerg.

SOLBJERG: Michelin-stjerner og pris for Nordens bedste restaurant. Køkkenchef og kok på adskillige toprestauranter. Henne Kirkeby Kro og Nimb. Udland og indland.

Den 37-årige nordjyske stjernekok Allan Poulsen har prøvet det meste, senest som restauratør i samarbejde med Martin Lemvig på Mejeriet på Vilhelmsborg lidt syd for Aarhus. Det eventyr har han trukket sig fra, men han bliver i det århusianske opland, for små 10 kilometer længere sydvestpå i Solbjerg har han slået sig ned, og her venter næste eventyr.

I den lille by med små 4000 indbyggere åbner han til september sin helt egen restaurant. Og af alle steder gør han det i sin egen spisestue. Erfaringsmæssigt er det langt fra billigt at drive en restaurant, konstaterer han, og ved at drive den i privaten håber han, at økonomien kan komme til at hænge fornuftigt sammen.

- Desuden er mad min vigtigste udtryksform, og der findes nok ikke et bedre sted at udtrykke mig end i mit eget hjem og min egen spisestue, forklarer han.

Noorrm og Lille N

Noorrm
Åbner 1. september i Solbjerg.

Har ét bord med plads til op til 12 personer - flere små selskaber sidder sammen.

Konceptet er nordiske råvarer på højt niveau. Ca. 20 serveringer for 2200 kr.

Lille N
Åben fra 1. juli og fem uger frem i Samsø Madkulturhus i Tranebjerg.

Konceptet er som På Noorrm, men nedskaleret, mere sommerligt og til billigere priser.

Se mere på LilleNs facebookside. (Siden bliver til Noorms efter sommer)

Ét bord, 12 stole

Restauranten får kun et enkelt bord med plads til op til 12 personer. Man sidder dermed til bords med andre, der har bestilt, og det er en af de ting, der med vilje gør restauranten anderledes end andre.

- Selv om man sidder ved ét stort bord, kan man fint skabe sit eget rum, hvor man ikke nødvendigvis behøver at tale med de andre ved bordet. Men muligheden for at møde nye mennesker og skabe nye relationer er absolut til stede, hvis man er åben for det, siger Allan Poulsen.

Stjernekokken har tårnhøje ambitioner for restauranten, der i omkring 20 serveringer for et par tusind kroner per næse bliver et udstillingsvindue for det bedste af det bedste, det nordiske køkken kan præstere.

- Selv om jeg er lært op med fransk mad, er min interesse hovedsageligt inden for de allerbedste skandinaviske råvarer, så det er den måde, jeg laver mad på - dog uden at være fanatisk, siger han.

Der findes nok ikke et bedre sted at udtrykke mig end i mit eget hjem og min egen spisestue.

Allan Poulsen, Noorrm
Annonce

Ikke stamgæsten

Navnet på Østjyllands næste toprestaurant bliver Noorrm - stavet med to o'er og to r'er og helt uden tanke på den, for nogen, kendte stamgæst af samme navn, der netop tituleres med et råbende Noorrm, hver gang han dukker op baren i den legendariske TV-serie Sams Bar.

- Jeg har slet ikke set serien, så det er et tilfældigt sammenfald. Navnet er opstået efter lang tids søgen efter et domænenavn, der var ledigt, og det hjalp at tilføje lidt ekstra bogstaver. Navnet er i sidste ende ikke så vigtigt, det er indholdet i restauranten, der tæller. Men det henviser til noget med normer, noget med nordisk og noget med momentet, altså øjeblikket, forklarer Allan Poulsen.

Den kommende restauratør oplyser, at Noorrm egentlig skulle have været åbnet allerede nu, men af frygt for manglende gæster i sommervarmen, lægger Allan Poulsen i stedet ud med en sommerrestaurant på Samsø - Lille N - som er Noorrm i en mindre, mere sommerlig og billigere udgave.

- Tanken med Noorrm er egentlig, at den kun skal holde åbent fire til seks måneder om året i Danmark, og resten af året i udlandet. I stedet for at for eksempel kineserne skal komme til Danmark for at opleve det gastronomiske Skandinavien, vil jeg i stedet flytte mig til dem. Jeg har allerede flere forespørgsler på udlandsophold, og den store interesse er kommet helt bag på mig, så nu skal jeg lige sunde mig, for måske kommer Samsø lidt i vejen for de planer. I det hele taget skal jeg først se, hvordan restauranten kommer til at gå, inden jeg bestemmer mig for fremtiden, siger Allan Poulsen.

Lille N på Samsø er allerede åbnet, mens Noorrm slår dørene op 1. september og holder åbent hver fredag og lørdag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Århusiansk skole ramt af corona-eksplosion: Mere end hver fjerde er ramt af corona

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Alarm 112

21-årig fik beslaglagt bil: Havde ingen kørekort, men en gaspistol, kokain og en kniv på bagsædet

Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Annonce