Annonce
Aarhus

Michelin med ultimativ hæder: Stjerneregn over to Aarhus-attraktioner

Den Gamle By holder sin høje vurdering hos Michelin. Foto: Kim Haugaard
Både Den Gamle By og Moesgaard Museum får tre Michelin-stjerner.

AARHUS: To århusianske attraktioner har fået fornemme bedømmelser i den grønne Michelin-guide. Både Den Gamle By og Moesgaard Museum har fået tre stjerner i den nyeste udgave af guiden.

Normalt forbinder vi Michelin-stjernerne med restauranter. Men turistattraktioner kan også få dem.

For Moesgaard Museum er det et trin op ad rangstigen. Museet har tidligere haft to stjerner, men har nu fået pladen fuld med den sidste af de maksimale tre stjerner, som guiden uddeler.

Den Gamle By var på tre stjerner allerede i den seneste udgave.

Den grønne version af Michelin-guiden vurderer bl.a. seværdigheder og attraktioners besøgsværdighed. Tre stjerner betyder, at attraktionen er værd at rejse efter for turister.

Annonce

At to store attraktioner i Aarhus har tre Michelin-stjerner kan uden tvivl være med til at pege mange udenlandske gæster i retning af Aarhus.

Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By

Et kvalitetsstempel

Michelin-anerkendelsen af Moesgaard Museum følger i kølvandet på den TripAdvisor rating, som museet modtog i 2018, hvor brugerne af Tripadvisor uddelte Travellers Choice 2018 prisen til Moesgaard Museum som nummer et blandt de 10 mest populære museer i Danmark.

Direktør i Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, er stolt og glad over at bevare de tre stjerner.

- Det er meget positivt, at også Moesgaard Museum har fået tre stjerner. At to store attraktioner i Aarhus har tre Michelin-stjerner kan uden tvivl være med til at pege mange udenlandske gæster i retning af Aarhus. Der er ikke så megen opmærksomhed omkring den grønne guide fra Michelin herhjemme, selvom langt flere besøger de store seværdigheder end Michelin-restauranter. Men det har bestemt værdi for os at få de tre stjerner, det er et stort kvalitetsstempel, siger Thomas Bloch Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce