Annonce
Livsstil

Michelin-restauranten Substans flytter fra Frederiksgade

Den århusianske Michelin-restaurant Substans flytter fra Frederiksgade til Aarhus Ø, hvor ægteparret og restaurantejere Louise og René Mammen fra maj 2020 åbner restauranten i toppen af Pakhusene Etape 2. Foto: Kim Haugaard

Den århusianske restaurant Substans flytter fra Frederiksgade til Aarhus Ø, hvor de fra maj 2020 er klar til at byde gæsterne velkomne i toppen af Pakhusene Etape 2.

AARHUS Ø: Selvom det først er i 2020, at Substans åbner på Aarhus Ø, går der ikke længe, før de begynder at flytte ud af deres nuværende lokaler på Frederiksgade 74.

Siden 2005 har René og Louise Mammen serviceret gæsterne i Restaurant Substans i Frederiksgade, men fra maj 2020 vil parret slå dørene op til en ny Restaurant Substans på Aarhus Ø.

- Vi glæder os helt vildt til at skulle være iværksættere igen, især fordi at vi i dag har 15 års erfaring at trække på. Lokalerne på toppen af Pakhusene på Aarhus Ø er helt ideelle for os, da vi får langt mere plads end i vores nuværende lokaler, og dermed også langt flere muligheder for at udvikle vores restaurant på alle områder, siger Louise Mammen.

Ægteparret begynder i foråret 2019 at flytte ud i lokalerne på Aarhus Ø, der byder på lidt en anden type udsigt end tidligere. Her vil man få udsigt ind over Aarhus centrum og helt til Samsø.

- Vi har valgt at afstå vores nuværende lokaler i foråret 2019, så vi har god tid til at planlægge, hvordan de nye lokaler og konceptet i Pakhusene skal indrettes. Vi vil også gerne slutte vores tid i Frederiksgade godt af, så fra januar vil man i hverdagene kunne besøge os som en a la carte-restaurant, hvor man må plukke i alle retterne fra den store menu, siger René Mammen.

Annonce

Vi har valgt at afstå vores nuværende lokaler i foråret 2019, så vi har god tid til at planlægge, hvordan de nye lokaler og konceptet i Pakhusene skal indrettes. Vi vil også gerne slutte vores tid i Frederiksgade godt af

René Mammen, restaurantejer på Substans

Restaurant Substans


  • Substans er etableret i 2005 af René og Louise Mammen.
  • I 2015 modtog Substans sin Michelin-stjerne.
  • I maj 2020 åbner Substans på Aarhus Ø i toppen af Pakhusene Etape 2.
  • René og Louise Mammen ejer også Restaurant Pondus på Åboulevarden.
  • I de nye lokaler på Aarhus Ø bliver der plads til 25 gæster på 13. etage og 60 på 12. etage, restauranten får derfor mulighed for at afholde selskaber.
  • Substans' lillebror, Restaurant Pondus på Åboulevarden, bliver ikke berørt af flytningen og vil fortsætte sit helt eget liv som hidtil.
  • René og Louise Mamman har netop også købt en foodtruck, som er en del af et cateringkoncept, hvor de tilbyder alt fra havefest til private dining.
Udsigten på Aarhus Ø bliver en noget anden, end den gæsterne er vamt til i dag. Foto: Kim Haugaard

'Nede på jorden stemning'

De fremtidige planer er lavet i tæt samarbejde med byudvikler Rune Kilden og Stine Hindby.

- Når man besøger Substans som gæst, mærker man den meget uformelle stemning, der samtidig parres med en sublim madoplevelse. Den kombination passer perfekt ind i det miljø, som vi forsøger at skabe i Pakhusene, så vi glæder os til at Substans kan bidrage til at styrke oplevelserne på Aarhus Ø, siger Rune Kilden.

I de nye lokaler bliver der plads til 25 spisende gæster på 13. etage og 60 på 12. etage, og restauranten får derudover mulighed for at afholde selskaber, da etagen under restauranten også bliver tilgængelig for Substans.

- Jeg glæder mig til at kunne udvide vores koncept, så vi ikke bliver så låst på kun at drive Michelin-restaurant, men også får mulighed for at åbne restauranten til brunch, frokost og diverse selskaber, så flere typer gæster kan få glæde af de unikke rammer Pakhusene skaber, forklarer René Mammen.

I toppen af Pakhusene bliver der også indrettet en lounge, som kan benyttes til mødelokale og opholdsrum. På den måde kan virksomhederne hver især nøjes med at leje færre kvadratmeter og i stedet deles om dem, man ikke har brug for hver dag.

- Siden 2005 har vi arbejdet på at komme i toppen af dansk gastronomi, og det er lykkedes. Nu er tiden kommet til at rykke os et ekstra skridt, og det kan den nye restaurant bidrage med, samtidig med at vi holder fast i de visioner, som vi har bygget Substans på. Den ånd og stemning, som Rune Kilden og Stine Hindby har lagt ind i Pakhusene passer perfekt med de værdier, vi også lever efter, en 'nede på jorden stemning', hvor der skal være plads til alle, mangfoldighed og en stor passion for det, vi laver, siger René Mammen.

Fra januar 2019 vil man i hverdagene kunne besøge Substans som en a la carte-restaurant, hvor man må plukke i alle retterne fra den store menu. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce