Annonce
Aarhus

Midaldrende mænd i lycra: Cykelsportmessen er kommet til Aarhus

De hedder Tour de Taxa, men der er ikke meget taxakørsel over dem. Tværtimod cykler de i fem forskellige dele af landet, og om sommeren cykler de hele vejen til Paris. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Centralværkstedet er i weekenden fyldt med racercykler, mountainbikes, alverdens cykeludstyr og lycratøj. Cykelsportmessen er i Aarhus for første gang, og her kan man få et godt tilbud, en snak om at cykle til Paris eller gode råd og vejledning fra cykelhandlere, rejsearrangører og specialister.

AARHUS: For første gang er Cykelsportmessen kommet til Aarhus. Racercykler, mountainbikes gode råd om træning, grej og cykelrejser i Centralværkstedet gav det regnfulde efterårsvejr baghjul, og messen er en stor succes at dømme ud fra det hav af cykelentusiaster, der lørdag formiddag var forbi.

- Her er virkelig mange mennesker, og det er fedt, når man holder messe i en ny by og ny lokation, sagde en tydeligt stolt Michael Andersen, der er praktisk afvikler af messen i Aarhus, da Århus Stiftstidende var forbi lørdag formiddag.

Siden 2008 har cykelsportmessen holdt til i Roskilde, og de seneste år har messen også været forbi både Kjellerup og Fredericia, men nu var tiden kommet til Aarhus.

- Aarhus er en god cykelby, her er et godt cykelsportmiljø og et rigtig fint terræn, og så kan folk fra oplandet rundt om Aarhus nemt komme hertil i weekenden, siger Michael Andersen.

Cykelsportmessen har 10 år på bagen, men denne weekend er messen for første gang kommet til Aarhus. Til stor glæde for mange østjyske cykelentusiaster, der var forbi Centralværkstedet og cykelmessen lørdag. Cykelsportmessen er åben igen søndag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Flere kvinder og gravel bikes er det nye

Netop terrænet har banet vejen for en ny type cykler på messen i år. Nemlig en gravel bike.

- Det er kort sagt en kraftigere bygget racercykel med kraftigere stel og kraftigere hjul, som særligt blomstrer op her i Østjylland på grund af terrænet. Den er oplagt her i området, fortæller Michael Andersen.

En gravel bike bruges - som navnet antyder - på grus. Men det er også en cykel, der kan lidt af det hele; både være mountainbike og racercykel, hvis man blot skifter hjulene.

- Alle standene i år har gravel bikes med. Det havde de ikke for to år siden, fortæller Michael Andersen.

Noget andet, der er nyt på messen, er, at der er begyndt at komme flere kvinder.

- De fleste er jo mænd som mig, som vi kalder MAMIL - middle aged men in lycra, griner Michael Andersen.

- Men de seneste år er vi begyndt at se flere kvinder både på messerne og på cyklerne. Det skyldes nok en blanding af, at interessen har spredt sig, og at der er flere gode og professionelle danske kvinder, fortæller han.

Cykelspecialist Flemming Holm er til daglig at finde i cyeklforretningen i Ringe på Fyn, men i weekenden er han taget til Aarhus med gode tilbud. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Gode tilbud

Men langt de fleste er stadig mænd, og udvalget af cykeltøj er derefter. Det ser man blandt andet hos Magic Sports stand, hvor omkring 90 procent af udvalget af cykeltøj og grej er til mænd. Nogenlunde det samme som andelen af mænd, hvis man kigger rundt i Centralværkstedet.

Magic Sport har været med på messen de seneste syv i år i både Roskilde, Kjellerup og Fredericia.

- Messen er et godt sted at præsentere teamtøj til hold og også cykeltøj til gode priser til privatpersoner, fortæller butiksindehaver Flemming Holm.

Til daglig har han butikken Magic Sport i Ringe på Fyn, men i weekenden har han taget turen til Aarhus for at være med på messen.

- Vi er jo ved at gøre klar til en ny sæson, så det er et godt sted at sælge ud med gode tilbud og vise specialudstyr frem, fortæller han.

Gravel bikes er en kraftigere bygget racercykel med kraftigere stel og kraftigere hjul, som særligt blomstrer op her i Østjylland på grund af terrænet. For blot to år siden så man ikke mange af den slags cykler på messen, men i år har alle stande gravel bikes med. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

På cykel fra Aarhus til Paris

Over for Flemming Holm og Magic Sports' rækker af stativer med cykeltøj står Svend Åge Jellesen og John Graversgaard fra Tour de Taxa, som har Magic Sport som tøjleverandør.

Tour de Taxa blev startet i 2010 af en flok lidt for kraftige taxachauffører, der gerne ville i bedre form og få en sundere livsstil. Nu er cykelfællesskabet for alle, og omdrejningspunktet er cykelfællesskab og den årlige cykeltur fra Danmark til Paris.

For Svend Åge Jellesen, der er kaptajn på det århusianske Tour de taxa-hold, ét af fem hold i Danmark, var det dårligt knæ og flere operationer, der satte en stopper for badminton, og i stedet fik ham i sadlen og ud på landevejene.

- Jeg kunne mærke, at der var noget indeni, der skulle ud, så min læge foreslog cykling, fordi det er bedre for mine knæ, og så blev jeg bidt af det, fortæller han.

Han cyklede sin første tur til Paris med holdet i 2014, og både Svend Åge Jellesen og John Graversgaard er enige om, at det er en fantastisk forløsning, når man ankommer til Paris med en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen, uanset hvor mange gange man har gjort det.

- Kan jeg klare det her, tænker man hver gang. Og når man så når til Champs-Élysées efter en uges tid på cyklen, og venner og familie står med flag, så er der ikke et øje tørt, fortæller John Graversgaard, der er kaptajn for holdet i Sønderjylland.

De to håber på at få endnu flere ryttere med på næste års tur til Paris og på de mange fælles cykelture, der er i løbet af året.

Centralværkstedet er i weekenden fyldt med racercykler, mountainbikes, alverdens cykeludstyr og lycratøj. Cykelsportmessen er i Aarhus for første gang. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Uanset om man vil med en tur til Paris eller blot en tur på den østjyske landevej, er Centralværkstedet i weekenden fyldt med nyheder inden for racercykler, motion, mountainbikes og triatlonudstyr, og cykelhandlere, rejsearrangører, importører og specialister i træning og ernæring står klar til en snak.

Cykelsportmessen på Centralværkstedet i Aarhus er åben igen søndag 28. oktober fra klokken 10 til 16.

Om cykelsportmessen kommer til Aarhus igen næste år er endnu uvist.

- Men hvis det fortsætter, som det ser ud lige nu med den store interesse, så ser det lovende ud, siger Michael Andersen.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Tre personer kæntret i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen er sejlet til undsætning

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Vi glemmer, hvad der er vigtigt: Den pæne tone fylder så meget, at sagen bliver ligegyldig

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kæledyr bliver smidt ud i naturen: Stigning i dumping af dyr efter corona

Annonce