Annonce
Aarhus

Midlertidig afspærring fylder snart et år: Stadig ingen løsning i hovsa-krydset ved Dokk1

Afspærringen ved Dokk 1 er stadig meget midlertidig - og det bliver den ved med at være vinteren over.Foto: Jens Thaysen

Tidligst til foråret kommer der en varig løsning for trafikken i det omdiskuterede kryds ved Dokk1, som nu er centrum for en række straffesager mod bilister.

Annonce

AARHUS: Det trækker op til ét års jubilæum for den "midlertidige" afspærring, Aarhus Kommune har sat op i det såkaldte hovsa-kryds ved Dokk1.

Afspærringen blev sat op i december sidste år for at forhindre bilister fra Dokk1 og fra havnen i at køre ulovligt gennem krydset ind mod byen.

Siden Dokk1 åbnede, har adskillige bilister fået en straksbøde for at overtræde færdselsloven i krydset.

Annonce

Bøde for at køre ligeud

Indtil videre har mindst én bilist fået en endnu højere straf. Mandag blev en 62-årig taxachauffør ved Retten i Aarhus idømt en bøde på 3500 kr. og tre års betinget frakendelse af kørekortet for at tilsidesætte færdselsloven i krydset.

Den 62-årige mand er dømt for den 18. januar at have kørt ligeud i krydset via en venstresvingsbane for derefter at dreje til højre, hvor der var indkørsel forbudt, og fortsætte imod kørselsretningen over letbaneskinnerne.

Som følge af dommen skal den 62-årige mand nu til en kontrollerende køreprøve.

Sagen mod den 62-årige taxa-chauffør er den første sag, der er blevet prøvet i retten. To lignende sager er på vej til retten, oplyser specialkonsulent Mikhael Andersen, Østjyllands Politi.

Det drejer sig om to mænd på 61 år og 23 år. De blev snuppet af politiet henholdsvis 23. januar og 3. februar i år.

- Netop i dette kryds kan det få fatale følger at ignorere al afmærkning og skiltning, fordi der er risiko for, at letbanen kommer kørende, siger Mikhael Andersen.

Annonce

Løsning til foråret

For at sætte en stopper for disse ulovligheder satte Aarhus Kommune afspærringen op. Og den kan komme til at stå der helt til foråret.

En permanent løsning er under optræk i Teknik og Miljø, og rådmand Bünyamin Simsek (V) oplyser gennem sin kommunikationskonsulent, Anders Lai, at han forventer en fysisk løsning klar i løbet af foråret.

"Det er endnu uvist, hvornår byrådet skal behandle indstillingen, da den endnu ikke er færdig," skriver Anders Lai i en mail til Århus Stiftstidende.

Af samme grund har det ikke været muligt at få oplyst, hvordan Teknik og Miljø foreslår krydset indrettet i fremtiden.

Annonce

Bud på en løsning

Men sænkbare steler et forsigtigt bud på den løsning, Bünyamin Simsek forventer at have klar til foråret.

Stelerne placeres ved indkørslen til Dokk1, så man enten kan komme til parkeringsanlægget fra byen eller fra havnen.

Ikke fra begge steder på en gang. Fidusen med stelerne er, at de kan sænkes, hvis udrykningskøretøjer har brug for at komme frem.

Eller hvis et meget stort arrangement har fyldt p-kælderen under Dokk1. Så vil man i en periode kunne sænke stelerne for at hjælpe bilisterne til hurtigt at komme væk fra området.

Det er en løsning, Bünyamin Simseks egne trafikeksperter anbefaler, fordi den skaber en entydig afvikling af trafikken i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Aarhus

Holder formen ved lige i AGF: Jens Jønsson har mod på et nyt eventyr

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce