x
Annonce
Aarhus

Midt i coronafrygten: Udskældt Styled.dk-iværksætter solgte håndsprit til fiktive førpriser

Århus Stiftstidende har flere gange tidligere skrevet om den omstridte iværksætter og stifter af Styled.dk, Søren Bælum. Og nu ser det ud til, at en af Søren Bælums webbutikker med adresse i Højbjerg igen er centrum for forkert markedsføring. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Håndspritten blev solgt på Krejlerkalle.dk. En webshop, der har adresse på Axel Gruhns Vej i Højbjerg ligesom Styled.dk, og et CVR-nummer, der ejes af Søren Bælum.

AARHUS: Århus Stiftstidende har flere gange tidligere skrevet om den omstridte iværksætter og "Champagnedreng", Søren Bælum, der fra lokaler på Axel Gruhns Vej i Højbjerg har åbnet og lukket en stribe webbutikker sammen med sin mor. Og at en række anmeldelser mod Styled.dk i øjeblikket bliver efterforsket af Østjyllands Politi.

Nu ser det ud til, at han har forsøgt at tjene penge på coronafrygten. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen har Søren Bælum gennem hjemmesider på tværs af mindst syv lande markedsført håndsprit, som påstås at kunne bekæmpe coronavirus i helt op til fire timer.

Herhjemme er det sket på webshoppen Krejlerkalle.dk, hvor 300 ml håndsprit havde en førpris på 600 kroner, og nu var nedsat med 50 procent. Men førprisen var en fiktiv pris. Derudover stod der, at tilbuddet "kun gælder i 24 timer", selv om prisen var den samme flere dage i træk.

Webbutikken Krejlerkalle.dk har adresse på Axel Gruhns Vej 10 M i Højbjerg ligesom Styled.dk. Via CVR-registeret kan man se, at Krejlerkalle.dk's CVR-nummer ejes af Compify ApS, hvilket er et af Søren Peter Fibiger Bælums firmaer.

Det var lignende omstridte markedsføringsmetoder, som fik kunderne til at kontakte Århus Stiftstidende og melde Styled.dk til Forbrugerombudsmanden. Derudover klagede kunder over at modtage billige kopivarer, at pengene blev trukket, før varen var afsendt og ikke at få deres penge igen, når de returnerede deres varer.

På Krejlerkalle.dk kan man i dag kun købe håndsprit i 5 liters dunke.

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Søren Bælum og krejlerkalle.dk. Men ingen er vendt tilbage på henvendelsen.

Til Børsen siger Søren Bælum, at han har lukket for salget af håndsprit igen, og at førprisen var listepriser.

Annonce
En række webbutikker der ejes af enten Søren Bælum eller hans mor har adresse på Axel Gruhns Vej 10 M i Højbjerg. Foto: Axel Schütt

Luksusspiritus med vildledende førpriser

Søren Bælum fra Billum ved Varde kom på alles læber, da han startede deluxlife.dk, hvor han solgte champagne og luksus-spiritus. Trods en fortælling om en millionomsætning viste første regnskab i 2014 et underskud på 700.000 kroner. Det forhindrede dog ikke Bælum i at køre rundt i en stor Audi cabriolet og have speedbåd i havnen. Men hurtigt krakelerede facaden.

Virksomheden viste sig at have et stort underskud, og Bælum havde svært ved at overholde markedsføringsloven, da han solgte den dyre luksus-spiritus med stærkt vildledende førpriser.

Han blev også afsløret i uretmæssig at have trukket kundernes betaling, før varerne var afsendt, og for at have markedsført og solgt eksklusiv champagne, der i virkeligheden var en billig, alkoholisk læskedrik.

Østjyllands Politi efterforsker

Sidste år sendte 23 kunder en klage til Forbrugerombudsmanden over den århusianske webshop Styled.dk.

Da Forbrugerombudsmanden havde færdigbehandlet klagerne, viste det sig, at samtlige 23 klagesager skiftede karakter og blev sendt videre til Østjyllands Politi til videre efterforskning, hvor politiet skulle se på, om der var sket lovovertrædelser.

Udover klagerne til Forbrugerombudsmanden blev Styled. dk også politianmeldt gentagne gange. I første omgang blev de 18 anmeldelser samlet hos politiets nye landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK).

LCIK lavede en indledende efterforskning, der gav årsag til at sende sagen videre til Østjyllands Politi. Det betyder, at der nu samlet set ligger 41 sager hos Østjyllands Politi vedrørende den århusianske webshop. Der kan dog være overlap, sådan at nogle kunder både har anmeldt netbutikken til politiet og samtidig klaget over netbutikken til Forbrugerombudsmanden.

Østjyllands Politi meddeler, at der ikke er nogen konklusion endnu, da sagerne stadig efterforskes.

Århus Stiftstidende forsøgte i juli 2019 at få svar på nogle af kundernes mange klager. Men et besøg på Axel Gruhns Vej blev ikke vel modtaget. Siden har avisen mailet spørgsmål til både Styled.dk og Søren Bælums mor, Pia Fibiger. Det eneste svar, vi fik fra Styled.dk, var, at Søren Bælum ikke længere har noget med webshoppen at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce