Annonce
Aarhus

Midt i coronafrygten: Udskældt Styled.dk-iværksætter solgte håndsprit til fiktive førpriser

Århus Stiftstidende har flere gange tidligere skrevet om den omstridte iværksætter og stifter af Styled.dk, Søren Bælum. Og nu ser det ud til, at en af Søren Bælums webbutikker med adresse i Højbjerg igen er centrum for forkert markedsføring. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Håndspritten blev solgt på Krejlerkalle.dk. En webshop, der har adresse på Axel Gruhns Vej i Højbjerg ligesom Styled.dk, og et CVR-nummer, der ejes af Søren Bælum.

AARHUS: Århus Stiftstidende har flere gange tidligere skrevet om den omstridte iværksætter og "Champagnedreng", Søren Bælum, der fra lokaler på Axel Gruhns Vej i Højbjerg har åbnet og lukket en stribe webbutikker sammen med sin mor. Og at en række anmeldelser mod Styled.dk i øjeblikket bliver efterforsket af Østjyllands Politi.

Nu ser det ud til, at han har forsøgt at tjene penge på coronafrygten. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen har Søren Bælum gennem hjemmesider på tværs af mindst syv lande markedsført håndsprit, som påstås at kunne bekæmpe coronavirus i helt op til fire timer.

Herhjemme er det sket på webshoppen Krejlerkalle.dk, hvor 300 ml håndsprit havde en førpris på 600 kroner, og nu var nedsat med 50 procent. Men førprisen var en fiktiv pris. Derudover stod der, at tilbuddet "kun gælder i 24 timer", selv om prisen var den samme flere dage i træk.

Webbutikken Krejlerkalle.dk har adresse på Axel Gruhns Vej 10 M i Højbjerg ligesom Styled.dk. Via CVR-registeret kan man se, at Krejlerkalle.dk's CVR-nummer ejes af Compify ApS, hvilket er et af Søren Peter Fibiger Bælums firmaer.

Det var lignende omstridte markedsføringsmetoder, som fik kunderne til at kontakte Århus Stiftstidende og melde Styled.dk til Forbrugerombudsmanden. Derudover klagede kunder over at modtage billige kopivarer, at pengene blev trukket, før varen var afsendt og ikke at få deres penge igen, når de returnerede deres varer.

På Krejlerkalle.dk kan man i dag kun købe håndsprit i 5 liters dunke.

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Søren Bælum og krejlerkalle.dk. Men ingen er vendt tilbage på henvendelsen.

Til Børsen siger Søren Bælum, at han har lukket for salget af håndsprit igen, og at førprisen var listepriser.

En række webbutikker der ejes af enten Søren Bælum eller hans mor har adresse på Axel Gruhns Vej 10 M i Højbjerg. Foto: Axel Schütt
Annonce

Luksusspiritus med vildledende førpriser

Søren Bælum fra Billum ved Varde kom på alles læber, da han startede deluxlife.dk, hvor han solgte champagne og luksus-spiritus. Trods en fortælling om en millionomsætning viste første regnskab i 2014 et underskud på 700.000 kroner. Det forhindrede dog ikke Bælum i at køre rundt i en stor Audi cabriolet og have speedbåd i havnen. Men hurtigt krakelerede facaden.

Virksomheden viste sig at have et stort underskud, og Bælum havde svært ved at overholde markedsføringsloven, da han solgte den dyre luksus-spiritus med stærkt vildledende førpriser.

Han blev også afsløret i uretmæssig at have trukket kundernes betaling, før varerne var afsendt, og for at have markedsført og solgt eksklusiv champagne, der i virkeligheden var en billig, alkoholisk læskedrik.

Annonce

Østjyllands Politi efterforsker

Sidste år sendte 23 kunder en klage til Forbrugerombudsmanden over den århusianske webshop Styled.dk.

Da Forbrugerombudsmanden havde færdigbehandlet klagerne, viste det sig, at samtlige 23 klagesager skiftede karakter og blev sendt videre til Østjyllands Politi til videre efterforskning, hvor politiet skulle se på, om der var sket lovovertrædelser.

Udover klagerne til Forbrugerombudsmanden blev Styled. dk også politianmeldt gentagne gange. I første omgang blev de 18 anmeldelser samlet hos politiets nye landsdækkende center for it-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK).

LCIK lavede en indledende efterforskning, der gav årsag til at sende sagen videre til Østjyllands Politi. Det betyder, at der nu samlet set ligger 41 sager hos Østjyllands Politi vedrørende den århusianske webshop. Der kan dog være overlap, sådan at nogle kunder både har anmeldt netbutikken til politiet og samtidig klaget over netbutikken til Forbrugerombudsmanden.

Østjyllands Politi meddeler, at der ikke er nogen konklusion endnu, da sagerne stadig efterforskes.

Århus Stiftstidende forsøgte i juli 2019 at få svar på nogle af kundernes mange klager. Men et besøg på Axel Gruhns Vej blev ikke vel modtaget. Siden har avisen mailet spørgsmål til både Styled.dk og Søren Bælums mor, Pia Fibiger. Det eneste svar, vi fik fra Styled.dk, var, at Søren Bælum ikke længere har noget med webshoppen at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lukas Enevoldsen har boet i Aarhus hele sit voksne liv. Det næste år skal mennesket, fodboldspilleren og tryghedsnarkomanen udfordres på Færøerne

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Aarhus For abonnenter

Vrede tillidsfolk mødte politikere: Nu får rådmand klar besked om at inddrage ansatte i genrejsningen af ældreplejen

Annonce