Annonce
Aarhus

Midtbyen - AUH: Letbanen kører med 40 procent flere passagerer end bussen

Det var en skidt start for letbanen. Hvis man da overhovedet kan kalde det en start, da den store åbningsfest i september 2017 blev en ordentlig fuser. Noget tyder dog på, at efter letbanetogene rent faktisk er kommet på skinnerne i Aarhus, ja så kører det egentligt meget godt for letbanen. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Letbanen kører med langt flere passagerer end bussen gjorde på strækningen mellem Aarhus midtby og Aarhus Universitetshospital.

AARHUS: Aarhus Letbane har nu kørt på strækningen midtbyen til Aarhus Universitetshospital i snart fire måneder. Og det er der mange, der har benyttet sig af.

En passagertælling lavet af Midttrafik og Aarhus Letbane viser, at langt flere tager letbanen i forhold til linje 1A, der kørte på samme strækning.

2.500 for at være mere præcis. Ifølge tællingen har letbanen cirka 8.400 kunder på hverdage.

- Det er endnu for tidligt at vurdere, om letbanen kan leve op til de passagerprognoser, der er lavet for den samlede letbanestrækning fra Odder til Grenaa. Men det glæder mig, at vi oplever en kundefremgang på omkring 40 procent i forhold til 1A på den korte strækning, som letbanen kører i dag, fortæller Ole Sørensen, gruppeleder for Planlægning og rådgivning hos Midttrafik i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at de fleste stiger på letbanen ved Aarhus H, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Letbanen kører med flest kunder i tidsrummet 7.00 - 8.00 og 15.00 - 16.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce