Annonce
Debat

Midtbyklubben - selvfølgelig kan en beslutning ændres

Vil politikerne ændre en beslutning - flytning af Midtbyklubben i Aarhus - når de erkender, den er forkert?

Dette tema var en vigtig del af debatten om Midtbyklubben på et vælgermøde i Beboernes Hus, Sølystgade forleden. Her var der opbakning fra både SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative om, at det var en dårlig beslutning at flytte Midtbyklubben til Samsøgade Skole.

Midtbyklubben er klub for børn og unge i et område, der konstant er eksponeret overfor de sociale problemer, der findes i midtbyen. Hele miljøet omkring Nørregade og Klosterport er præget af hjemløse, alkoholikere og narkomaner. Pushere handler åbenlyst med stoffer i gaderne.

Midtbyklubben er et fristed for børn og unge, hvor der er voksne at tale med og voksenopsyn. Her er værksteder, sport og andre fritidsaktiviteter. Klubben ligger i et område, hvor der ellers ikke er mange seriøse fritidstilbud til børn og unge. Midtbyklubben kommer fra tre forskellige skoler Samsøgade, Laursens Realskole og Elise Smiths skole.

Flytningen er et resultat af en dårlig beslutning gemt i et stort forlig og resulterer i, at klubbens børn og unge fremover skal være på tre forskellige etager på Samsøgades skole. Det er IKKE et brugbart alternativ og vil aldrig blive et fristed for midtbyens børn og unge.

Hvor der er politisk vilje, er der vej. Selvfølgelig kan en beslutning ændres. Investeringer i børns og unges fremtid kan altid betale sig. Alt andet er dyrt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce