Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Det er tilsyneladende nødvendigt for Frederiksbjerg Skole at spærre af for at markere, at skolens udearealer er forbeholdt eleverne i skoletiden og ikke mennesker, der vil drikke øl og ryge smøger. Foto: Søren Willumsen
Frederiksbjerg Skole sætter afspærringsbånd og skilte op hver dag for at undgå andre i at sætte sig med fadøl og smøger op og ned ad skolen - i skoletiden.

AARHUS: Det er ikke fordi, skolen elsker plastikbånd og forbudsskilte, men noget måtte der gøres i takt med, at det gode vejr tiltrak stadig flere mennesker til at hygge i solskinnet foran og på Frederiksbjerg Skoles arealer - vel at mærke samtidig med, at der var undervisning, SFO og klub for eleverne.

- Vi oplever med foråret, at mange trænger til at komme ud og drikke øl og ryge sammen. Normalt vil vi gerne have, at andre har glæde af vores udearealer og rydder op efter sig. Men det blev lidt en udfordring for os, at så mange valgte at slå sig ned på skolens arealer, mens der stadig er elever til undervisning og i SFO og i klub. Og øl og smøger vil vi ikke acceptere i skoletiden, siger skoleleder Jette Bjørn Hansen fra Frederiksbjerg Skole.


Det er for så vidt ikke tilladt at ryge på skolens arealer - heller ikke om aftenen og i weekenden, men den kamp vinder vi ikke.

Jette Bjørn Hansen, skoleleder


Elever fra 0.-4. klasse møder ind til undervisning, skolefritidsordning og klub hver dag, og her har man oplevet problemet med gæster på bænke og ved borde foran skolen og på den røde "bakke" langs skolen.

Annonce

Kamp mod smøger

- Det er for så vidt ikke tilladt at ryge på skolens arealer - heller ikke om aftenen og i weekenden, men den kamp vinder vi ikke. Til gengæld har det hjulpet at spærre af med plastikbånd og skilte, så eleverne selv kan benytte områderne. Det gør de både, når de spiser, og når de har opgaver eller laver bevægelsesaktiviteter, fortæller skolelederen.

"Bjerget", som den røde bakke ud mod Ingerslevs Boulevard er det yndet sted at sidde i solen for områdets beboere, men nu henstiller skolen til, at man venter til efter skoletiden, fordi bakken anvendes til aktiviteter og man ikke vil have øl og røg i skoletiden. Foto: Søren Willumsen

Et andet problem er affald. Efter en solrig weekend er det ikke unormalt at pedellerne samler to-tre containerfulde af affald fra skolens arealer: Pizzabakker, fadølskrus, madpapir, dåser, flasker og smøger, fortæller skolelederen.

Annonce

Husk oprydning

- Det er ikke alle, der rydder op efter sig. Men nu har vi talt med "Go' kaffe" som ligger ud for skolen på Ingerslevs Boulevard. De har lovet at tage en runde ved skolen i weekenden og samle kaffekrus op. Og vi har aftalt med "Nabokiosk" (på Ingerslevs Plads, red.), der sælger fadøl, at de kigger over og samler tomme fadølskrus op på hverdage og i weekenden. Det er vi glade for, siger Jette Bjørn Hansen.

Skolen fjerner afspærringerne og skiltene hver dag kl. 17, hvorefter alle kan benytte arealerne.

Skoleleder Jette Bjørn Hansen understreger, at det er "superfedt", at naboerne bruger skolens arealer udenfor skoletiden, men at de rigtigt gerne må rydde op efter sig, så man kan holde undervisning på hverdage uden at skulle gøre det i affald.

Afspærringen af de udendørs skolearealer er oppe på hverdage kl. 8-17, men tages ned herefter og i weekenden. Foto: Søren Willumsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce