Annonce
Aarhus

Midttrafik beklager manglende information om aflysninger og forsinkelser på letbanen

Informationsniveauet har ikke været godt nok, erkender Midttrafik. Foto: Henrik Lund

Informationsniveauet har ikke været godt nok, erkender Midttrafik, der nu varsler bedre og hurtigere oplysninger om driften på Aarhus Letbane.

Annonce

AARHUS: Aflysninger, forsinkelser og ingen information. En kedelig cocktail som passagererne på letbanen har været vant til, siden Aarhus Letbane begyndte at køre på Odderbanen 25. august 2018.

Som Århus Stiftstidende kunne fortælle 1. november i år, udløste trafikken til og fra Odder en bølge af aflysninger og forsinkelser på letbanen. Mere end hver tiende afgang i september var enten forsinket eller aflyst.

I oktober fik letbanen oveni problemer med at forcere stigningen op ad Nørrebrogade og Randersvej på grund af fedtede skinner som følge af løvfald og regn. Så da tallene for den måned blev offentliggjort, var der ingen trøst at hente - tværtimod. Nu var fem procent af togene aflyst, mens hele 14 procent kørte med forsinkelser.

Oven i de forsinkede og aflyste tog led passagererne desuden af mangelfuld information. Det erkender Midttrafik i en opdatering på Facebook.

- Først og fremmest vil vi gerne beklage, at informationen om letbanen - særligt på strækningen Odder-Aarhus - ganske enkelt ikke har været god nok, skriver Midttrafik i opdateringen.

Letbanens automatiske system, der skulle håndtere informationen, har ikke fungeret efter hensigten, og den nødvendige information sendes ikke til Rejseplanen, Midttrafik live og køreplanerne på perronerne.

Annonce

Bedst mulige information

Informationen skal fungere nu og her, så du er opdateret om letbanens drift, lover Midttrafik, der derfor er i fuld gang med en række tiltag, der skal sikre den bedst mulige information inden for de nuværende rammer.

Passagererne kan allerede nu finde informationer om eventuelle aflysninger og forsinkelser på midttrafik.dk/trafikinfo.

På strækningerne Odder-Aarhus H og Universitetshospitalet-Lisbjerg, kommer der desuden info om eventuelle aflysninger via rulleteksterne på de skærme, der står på perronerne.

Midttrafik forventer desuden at kunne informere om forsinkelser og aflyste afgange på perronernes køreplanskærme på samme strækninger.

- Vi håber, at de nye tiltag vil være med til at forbedre informationen og rejsen for alle, der benytter letbanen, skriver Midttrafik i facebookopdateringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce