Annonce
Aarhus

Midttrafik forventer trafikbøvl:  Stor traktordemo i Aarhus på lørdag

Onsdag afholdte Landbrugsforeningen Agerskovgruppen traktor-demonstrationi Sønderjylland i sympati med minkavlere. Lørdag ruller traktorerne ind i Aarhus og København i en demonstration arrangeret af gruppen Oprør fra Landet. Foto: André Thorup
Midttrafik advarer om forsinkede busser og ustabil drift, når traktorer lørdag ruller ind ad indfaldsvejene til Aarhus som led i en demonstration mod regeringen.
Annonce

AARHUS: Midttrafik advarer på Facebook passagerer om, at de godt kan forvente forsinkelser af den kollektive trafik på lørdag 21. november.

Advarslen kommer efter, at gruppen Oprør fra Landet har meldt ud, at der på lørdag er planlagt demonstrationer i Aarhus og København "mod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud – og for folkestyret", som organisationen skriver på folkelighed.dk.

Ifølge Midttrafik starter demonstrationen med, at flere 100 traktorer vil køre til Aarhus Havn via indfaldsvejene til byen. Herfra vil demonstranterne gå fra havnen og samles til taler i Rådhusparken i to timer mellem klokken 12 og 14.

Det er i tidsrummet før og efter demonstrationen, at udfordringerne med at overholde køreplanerne bliver størst, vurderer selskabet.

- Det vil uden tvivl skabe udfordringer for busserne, og du skal forvente forsinkelser og ustabil drift, skriver Midttrafik til sine passagerer.

Annonce

Vil hylde folkestyret

Arrangørerne Oprør fra Landet skriver på deres hjemmeside, at der er tale om en fredelig demonstration.

- En folkelig markering af grundlovens betydning for demokrati! Vi er ikke en mink-demo, ikke en traktor-demo, ikke en mundbinds-demo, ikke en fisker-demo – vi er det hele på samme tid: En folkelig hyldest til grundlovens betydning. Bag initiativet er en gruppe af meget forskellige folk, både fra folkelige bevægelser, mange forskellige erhverv og folk, der “bare” hylder folkestyret, lyder det.

Billedet er fra en demonstration i Sønderjylland onsdag. Lørdag er der traktordemo i Aarhus og København under parolen: "mod magtmisbrug, manglende respekt for grundloven, demokratisk underskud – og for folkestyret". Foto: André Thorup

Gruppen har også oprettet et folkeligt 'mistillidsvotum' til statsminister Mette Frederiksen og den nu afgåede fødevareminister Mogens Jensen, som 6.929 personer i skrivende stund har underskrevet.

Annonce

Politikere på scenen

Til demonstrationen i Aarhus har flere politikere fra den borgerlige fløj meldt deres ankomst for at tale fra scenen i Rådhusparken.

Her i blandt Inger Støjberg (V), Alex Vanopslagh (LA), Morten Thiessen (K), Lars Boje Mathiesen (NB) og Lise Bech (DF). Også 'tidligere' minkavler Jan Ulrik og landmand Ann Louise Worsøe Jørgensen vil gå på scenen.

Det fulde program for demonstrationen i Rådhusparken offentliggøres løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce