Annonce
Aarhus

Midttrafik genoptager normal køreplan efter påske - men opfordrer til at vise hensyn

Busserne genoptager den normale køreplan efter påske, men opfordrer kunderne til stadig at vise hensyn og holde afstand. Arkivfoto: Morten Pedersen
Efter påske begynder Midttrafiks busser og letbanen at køre efter normal køreplan igen. De nuværende tiltag for at beskytte kunder og chauffører fortsætter dog.

ØSTJYLLAND: Med regeringens langsomme, gradvise åbning af Danmark, begynder Midttrafik også at køre efter normal køreplan igen.

Transport- og boligminister Benny Engelbrecht har meddelt trafikselskaberne, at der skal køres med normalt drift fra tirsdag 14. april. Det gælder dermed også for letbanen og for Midttrafiks busser.

Samtidig ønsker regeringen, at at busserne og letbanen så vidt det er muligt kører med halvdelen af de passagerer, der er kapacitet til.

Det skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Men selvom busserne begynder at køre efter normal køreplan, skal passagerer og chauffører stadig tage hensyn til sig selv og hinanden.

Det betyder blandt andet, at Midttrafik henstiller til, at busserne af hensyn til kunderne kun medtager cirka 25 passagerer i en normal bus og cirka 40 passagerer i en ledbus.

Midttrafiks anbefalinger

  • Rejs uden for myldretiden, hvis det er muligt
  • Vis hensyn til andre. Hold afstand. Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Er du syg, eller formoder at være smittet, skal du ikke rejse med kollektiv trafik
Annonce

Vis hensyn

Kunderne bliver opfordret til at sprede sig så meget ud i bussen som muligt – både på sæder og på ståpladser. I letbanen opfordrer Midttrafik til, at man tager det næste tog med ledige siddepladser, hvis alle siddepladser er optaget i det tog, der ankommer på perronen.

Af hensyn til chaufføren, vil det stadig ikke være muligt at bruge bussens fordør til ind- og udstigning. Det vil heller ikke være muligt at bruge den første sæderække i bussen.

Midttrafik opfordrer kunderne til at hjælpe chaufføren og undgå forsøg på at stige ind i en bus, der er fyldt.

Desuden opfordrer Midttrafik til, at man burger Midttrafik app, rejsekort eller køb af billet i webshoppen, for at undgå kontanter. I bybusserne i Aarhus vil det stadig være muligt at bruge kontanter i billetautomaten, men chaufføren veksler ikke sedler.

Slutteligt beder Midttrafik passagerer om at vise hensyn, særligt ved ind- og udstigning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Overblik: Læs alt om AGFs nederlag til FC Midtjylland

Annonce