Annonce
Aarhus

Midttrafik hæver prisen - men ikke for alle

Det blver dyrere at køre i bus. Arkivfoto: Kim Haugaard

Prisen på kontantbilletter og pendlerkort stiger, mens passagerer der rejser med klippekort eller rejsekort slipper for prisstigning.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Mange vil nok mene, at prisen for at køre i bus er høj nok i forvejen, men fra 20. januar får prisen på billetten endnu en tak op.

Midttrafiks kontantbilletter bliver fra den dag to kroner dyrere. Så en to-zoners billet til bussen, som nu koster 20 kroner, kommer fremover til at koste 22 kroner.

Der oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

Prisen for pendlerkort stiger også 20. januar 2019 mellem en og to procent. Et to-zoners pendlerkort til 30 dage stiger fra 375 kroner til 380 kroner. Prisen for pendlerkort er aftalt med togselskaberne DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der gælder i både busser, letbane og tog.

Annonce
Illustration: Midttrafik

Ingen stigning på klippekort og rejsekort

Mens der bliver lagt oven i prisen for kontantbilletter og pendlerkort, holder Midttrafik udgiften for passagerer, der betaler med rejsekortet eller klippekort i Midttrafik app, i ro.

Midttrafik opfordrer derfor passagererne til at droppe kontantbilletterne. Udover at undgå en prisstigning er der i forvejen allerede rabat fra første tur, hvis man skifter sin enkeltbillet ud med en anden billettype. For eksempel koster et to-zoners klippekort i Midttrafik app 170 kroner for voksne, hvilket svarer til 17 kroner per rejse.

Den samme tur koster også 17 kroner, hvis man benytter rejsekortet, men her bliver det billigere for passagerer, der ofte kører i bus eller tog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce