Annonce
Østjylland

Midttrafik lokker med godt tilbud: Letbaneture til små penge

Der bliver mulighed for lidt billig transport, når letbanen åbner til Grenaa. Arkivfoto: Axel Schütt
50 kroner for en dagsbillet - 800 kroner for en hel måned. Sådan lyder to tilbud fra Midttrafik, når Grenåbanen genåbner.
Annonce

ØSTJYLLAND: Aarhus Letbane fik på et hængende hår, de nødvendige tilladelser til at komme videre i bestræbelserne på at kunne åbne letbanetrafikken på Grenåbanen og på strækningen fra Lisbjerg til Lystrup. Om alt går vel er trafikken på alle letbanestrækningerne i gang fra slutningen af april.

Der har længe været gisninger om, hvorvidt de gamle kunder - fra dengang Grenåbanen var en "rigtig" jernbane - har købt bil og vendt turen på skinnerne gennem Djursland ryggen. Aarhus Letbane og Midttrafiks foreløbige erfaringer fra Odderbanen tyder dog på, at passagererne så rigeligt er vendt tilbage til toget på den strækning, og mon ikke det samme bliver tilfældet, når trafikken til og fra Grenaa åbner.

For at være sikre på, at kunderne på Djursland i det mindste tester de nye elektriske tog, lokker Midttrafik med billige dagsbilletter og et særligt månedskort.

Annonce

Hel dag for en 50'er

Dagsbilletten kommer til at koste 50 kroner og kan købes i juli måned. Med den i lommen kan du - som de fleste sikkert har regnet ud på grund af navnet - køre al det du vil med letbanen i en dag.

Voksne kan have to børn med gratis, mens børn - der rejser uden følge af en voksen - kan rejse en hel dag for 25 kroner.

Til sammenligning koster en enkeltbillet mellem Aarhus og Grenaa 110 kroner i dag, så der er gode penge at spare. Billetten kan kun bruges i letbanen og gælder derfor ikke i busser.

I sommerperioden er den kollektive trafik normalt ikke lige så benyttet som i de andre måneder. Der vil derfor være god plads til både nye kunder, der kan få øjnene op for letbanen som effektivt transportmiddel, og alle dem, som er vant til at rejse med letbanetog.

Dagsbilletten kan kun købes via Midttrafik app.

Annonce

Billige pendlerkort

Ud over dagsbilletten i juli kan kunderne i to måneder efter genåbningen af Grenåbanen købe et særligt letbanekort til 800 kr. for 30 dage. Med kortet kan kunderne rejse frit på hele letbanestrækningen med både letbanen og Midttrafiks busser.

Letbanekortet er tænkt som et særtilbud til pendlere, der i en længere periode har måttet undvære togforbindelsen mellem Aarhus H og Grenaa, og som efterfølgende oplevede prisstigninger på pendlerkortet i forbindelse med takstreformen Takst Vest.

Letbanekortet kan ligesom dagsbilletten kun købes i Midttrafik app.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

David Nielsen holder hånden over udskældt AGF-målmand: - Fodbold er et sted, hvor det stadig er helt i orden at mobbe

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Aarhus

Restriktioner og corona-smittede: Maskinmesterskolen har indført fjernundervisning

Sport

Torsdag aften kan en færøsk by eksplodere i jubel - og en århusiansk forsvarsspiller og hans klub er årsagen

Annonce