Annonce
Aarhus

Midttrafik varsler færre busser: Kører som det var skoleferie

Fra 30. marts af vil der køre færre af Midttrafiks busser rundt i regionen. Foto: Mads Dalegaard/Scanpix
I kølvandet på en massiv nedgang i passagertallet og risiko for chaufførmangel, hvis én eller flere chauffører bliver smittet med coronavirus, vil der fra 30. marts køre færre af Midttrafiks busser rundt i regionen.
Annonce

AARHUS: Nu skal der skæres ind til benet hos Midttrafik. Siden coronavirussens indtog i Danmark har trafikselskabet oplevet tomme busser og en nedgang på 70-80 procent i passagertallet.

Fra 30. marts af vil der dermed køre færre af selskabets busser, så udbud og efterspørgsel passer bedre sammen. Her vil de fleste af busserne køre som det var skoleferie.

Midttrafik vurderer, at den ændrede køreplan ikke vil gå ud over servicen, at det stadig vil være muligt at overholde afstandskravene mellem kunderne samt sikre en stabil drift for passagerer, der stadig skal på arbejde, på indkøb, til lægen eller ordne andre dagligdags gøremål.

Sådan rammer ændringerne hos Midttrafik

Alle regionale ruter: Regionalruterne følger kørsel på ikke-skoledage, det vil sige at ture med "S"-note udgår. Eventuelle ture med ”B” note køres i stedet for.

Bybusser: Bybuskørslen overgår til at følge ferieplanen. Det gælder kørslen i bybuskommunerne Viborg, Skive, Holstebro, Herning, Silkeborg, Randers, Horsens og Aarhus.

Lokale ruter: Større lokale ruter med både skoledags- og ikke-skoledagskørsel overgår til at følge skolefridagskørsel:
  • Silkeborg Kommune: Rute 31, 32 og 313 køres efter skolefridagskøreplan.
  • Holstebro Kommune: Rute 252/270 og rute 23 køres efter skolefridagskøreplan.
  • Skive Kommune: Rute 41 indstilles midlertidig (uddannelsesrute) og rute 412 køres efter skolefridagskøreplan.
  • Struer Kommune: Rute 335 og 342 køres efter skolefridagskøreplan.
  • Herning Kommune: Rute 150 følger kørslen på ikke-skoledage, det vil sige ture med ”A” note udgår.

Kilde: Midttrafik

Annonce

Rettidig omhu

De færre busafgange er ikke kun en tilpasning til det aktuelle passagertal. Det er også et eksempel på rettidig omhu, da der er en reel risiko for chaufførmangel, hvis én eller flere chauffører bliver smittet med coronavirussen. Det fortæller planchef ved Midttrafik, Ole Sørensen.

- Busselskaberne kan få problemer med at opretholde stabil fuld drift på grund af sygemeldinger fra chaufførerne. Når vi reducerer kørslen, giver det os bedre muligheder for at opretholde stabil drift frem for en række uplanlagte aflysninger, der vil være til stor gene for vores kunder, siger han i en pressemeddelelse fra Midttrafik.

Det er muligt for Midtrafiks kunder at få et samlet overblik over ændringerne på deres særlige infoside samt holde sig informeret om de berørte køreplaner på deres hjemmeside.

Derudover vil både Rejseplanen og Midttrafik Live være opdateret med de nye køreplaner fra 26. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce