Annonce
Sport

Mikkel Hansen hanker op i holdkammerater: Alle må se indad

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Niveauet skal løftes markant på det danske hold, for ellers er det slut efter næste kamp, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen er frustreret over situationen ved EM, hvor Danmark efter blot et point i to kampe har smidt sin skæbne over i hænderne på andre resultater.

Danmark er presset til at vinde den sidste kamp i gruppespillet mod Rusland, mens Island forinden skal vinde over Ungarn. Sker de to ting ikke, er Danmark ude.

Tilmed skal Danmark vinde med mindst to mål, hvis Island kun vinder med et.

- Det er selvfølgelig ikke en situation, som nogle af os kan lide at være i. Men det kan vi ikke gøre så meget ved nu. Vi må vente at se, hvad der sker onsdag. Og så må vi gøre vores eget arbejde.

- Det handler om at forberede os på at vinde kampen med to mål eller mere over Rusland. Er det nok, så skal vi være glade for, at vi er videre, og så må vi køre på.

- Er det ikke nok, må vi se os selv i spejlet og sige et stort tak til os selv for, at vi ikke har leveret på et højere niveau. For det har godt nok ikke været særligt godt, erkender Mikkel Hansen.

Han er frustreret over, at det danske spil halter og har en opfordring til alle på holdet.

- Jeg er med på, at vi har spillet to dårlige kampe. Men jeg tror også, at vi alle sammen har fundet ud af alvoren i situationen i øjeblikket. Forhåbentlig kan vi løfte vores niveau markant.

- Det sker ikke af sig selv, så det handler om, at alle får set indad og fokuserer på at feje for egen dør, inden man kigger på alle andre, pointerer han.

Fejlafleveringer, tekniske fejl og brændte chancer har fyldt en del i de to første danske kampe mod Island og Ungarn.

- Der har været for mange fejl fra os alle sammen. Hvis vi i omklædningsrummet efter en kamp alle sammen sidder med et par personlige fejl, så bliver man bare straffet på det her niveau.

- Sådan har det været indtil videre. Det har ikke været godt nok. Det, tror jeg, er vi alle sammen klar over. Det håber vi på at ændre mod Rusland, siger Mikkel Hansen.

Han ærgrer sig over nogle dommerkendelser, der efter hans mening var forkerte og gik imod Danmark i de to første kampe, men han vil ikke lade det være en undskyldning.

- Det ændrer ikke på, at det er os selv, der har smidt det hele væk og ikke har spillet godt nok, siger Mikkel Hansen.

Strukturen ved det igangværende EM har gjort, at der ikke er plads til mange svipsere. Så er man ude, da kun to af fire hold fra gruppen går videre. Det mærkede Frankrig, der var ude efter to kampe. Og nu kan Danmark ryge ud efter tre.

Alligevel ønsker Mikkel Hansen ikke et anderledes turneringsformat.

- Det er jo også det sjove ved de her slutrunder. Hvis man ikke rammer den et vist sted, så er der ikke langt til, at man ryger ud, siger Mikkel Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce