Annonce
Kultur

Mikkel Schrøder: Sang og komik er opskriften på et underholdende juleshow

Mikkel Schrøder har siden 2012 været producent og kunstnerisk leder på Hotel Pejsegårdens pejseshow. I står han og Annette Heick desuden bag juleshowet ?The Sound of Christmas?, der tager på sin første turné i Danmark fra 23. november. PR-foto

Sanger og entertainer Mikkel Schrøder glæder sig til, at det nye show "The Sound of Christmas" får premiere for første gang, men inden da nyder han aftenerne på Hotel Pejsegården med det årlige Pejseshow "Tilbage til pejsen". Begge er shows, hvor komik og sang går op i en højere enhed. En blanding, som Mikkel Schrøder er stor fan af.

- Hvad kan publikum forvente af det nye juleshow "The Sound of Christmas"?

- Det er jul for alle pengene. Vi kommer rundt i hele landet og synger julesange. Med "The Sound of Christmas" vil vi gerne give et nyt, frisk bud på juleunderholdningen, som ellers har lignet sig selv i en del år. Vi griber juleshowet anderledes an - med sang og sketches. Det bliver underholdning på alle mulige måder. Showet er helt nyt og bliver højest sandsynligt en tilbagevendende begivenhed hvert år.

Annonce

"Tilbage til pejsen"

"Tilbage til Pejsen" er årets titel til Pejseshow på Hotel Pejsegården, der spiller hver fredag og lørdag fra 7. september til og med 17. november. Titlen refererer til den amerikanske science fiction-komedie "Tilbage til fremtiden" fra 80'erne. Pejseshowet er en tidsrejse i musikalske og komiske numre.

Holdet bag består af Annette Heick, Christine Astrid, Gordon Kennedy og Mikkel Schrøder.

Prisen pr. billet (uden buffet) er 420 kroner.

Fra 23. november inviterer Hotel Pejsegården på "Julefrokost med underholdning af Rune Klan", der spiller til og med 15. december.

Hotel Pejsegårdens adresse er Søndergade 112, 8740 Brædstrup.

Læs mere på www.pejseshow.dk.

- Hvem står bag juleshowet?

- Det er Annette Heick og jeg, der er primus motor på showet. Vi har kendt hinanden i 20 år og arbejdet sammen i mange år på blandt andet Pejseshow (Hotel Pejsegårdens årlige underholdningsshow, red.). For halvandet års tid siden fik vi idéen. Der findes mange juleshows, der fungerer godt, men det kunne være sjovt at lave noget, der taler mere til den underholdende jul. Ikke kun julesange, der bliver sunget for pålydende. Vi fik Maria Lucia med og fik sat det op via CSB på Fanø.

"The Sound of Christmas"

For første gang kan man denne jul opleve "The Sound of Christmas", der er et juleshow anført af sangerne og entertainerne Mikkel Schrøder, Annette Heick og Maria Lucia.Juleshowet er en blanding af sang, humor og gimmicks akkompagneret af et band.

Juleshowet har premiere 23. november på Frederiksborg Centret i Hillerød. Danmarksturnéen varer indtil 13. december.

Prisen pr. billet er 349 kroner.

Læs mere på www.ticketmaster.dk.

- Underholdende jul - kan du komme det nærmere?

- Vi bruger har for eksempel fundet inspiration i revygenren. Vi læser et juleeventyr højt, men i vores udgave bliver det samtidig mimet. Det er ret sjovt og komisk. Men det primære formål er at synge, for vi er alle tre sangere og har et vildt godt band med. Vi kommer til at give arrangementerne en ny kant ved at skabe medleys af forskellige julesange. "The Sound of Christmas" bliver familiehygge og jul med et up to date-touch.

- Det lyder til, at I får travlt?

- Det gør vi. Vi spiller pejseshowet til og med 17. november. Dagen efter går vi i gang med prøver på "The Sound of Christmas". Det bliver lige fra det ene til det andet med første show i Hillerød. Der bliver knald på.

- Hvad indebærer pejseshowets titel "Tilbage til pejsen"?

- Pejseshow er et sketchshow, som jeg er producent og kunstnerisk leder på. Jeg synes, det er dejligt at finde et tema at pakke showet ind i. Det er ikke ensbetydende med, at hvert eneste nummer har noget med en tidsrejse at gøre, men start- og slutnummeret har. Også medleyen i slutningen af første akt. Temaet låser ikke showet, men fungerer som et holdepunkt.

- Hvad tiltaler dig ved juleshowet som genre?

- Jeg kan fungere som entertainer med mine egne ting. Det er der mulighed for på pejseshowet. Og som producent og kunstnerisk leder, der selv står på scenen, har man virkelig mulighed for at sætte sit fede, klamme håndaftryk på showet. Det er der, at det musikalske og komiske mødes. Og det er det, som pejseshow er. Faktisk er det en tradition på stedet, som går tilbage til Ømmerne, der står for Østjydsk Musikforsyning, der i mange år stod for underholdningen og netop lavede musikalske gak og løjer. Andreas Bo (dansk entertainer, red.) overtog i 2008 og fik mig og Farshad Kholghi (dansk skuespiller, red.) med. Jeg overtog pejseshowet i 2012 og holder fast i tanken om, at showet skal være underholdende, komisk og musisk. "The Sound of Christmas" er mere musikalsk, men da jeg også er en humormand, får det også et drys af komik. Det er nok fællesnævneren ved alt, hvad jeg gør.

- Hvad kan den blanding?

- Den er befriende. En ting er det talte ord og en konvention om at lave noget scenisk sjovt. Det er fint og kan noget, men når der kommer et musisk lag på, løfter det et show. Jeg nyder selv at grine og holder af musikalske oplevelser. Jeg er vokset op med Shu-bi-dua og lyttede til Lex & Klatten og Det Brune Punktum i starten af mine 20'ere. Underholdning går op i en højere enhed, hvis jeg kan synge med og grine af det samtidig. Ordene får mere energi. Det er en fed genre at arbejde i.

- Hvad er dine forventninger til det nye show?

- Jeg sætter altid barren højt. Det kan jeg godt lide. Anette Heick arbejder på samme måde. På den måde minder vi meget om hinanden. Vi kan godt lide at sætte skibe i søen. Tage noget fra et nulpunkt og banke det op. Det er skidesjovt, men også vanvittig hårdt. Først former man idéen, så skal den sandsynliggøres for nogen. Derefter skal man skrive og stå på scenen. Det er en proces, der tager to år.

- Kan du nå at holde juleferie?

- Ja, vi slutter 15. december. Og så er der dømt juleferie for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce