Annonce
Mærk Aarhus

Mildt – en genbrugsshop for mænd

Foto: Mærk Aarhus
Tobias Lindhart Iversen forsøger at få mænd til at tænke bæredygtigt, når de skal købe tøj. Han har netop åbnet Aarhus’ første genbrugsbutik, Mildt, der udelukkende sælger genbrugstøj- og accessoires til mænd

Udefra ligner det en helt almindelig tøjbutik. Men bevæger man sig ind ad den blå dør på Høeg-Guldbergs Gade 37 og tager et kig rundt på stativerne, så opdager man hurtigt, at hvert et stykke tøj er unikt. Det er nemlig en genbrugsbutik, der ejes af Tobias Lindhart Iversen, som nøje udvælger tøj og accessoires til sine nye lokaler i Aarhus, udelukkende med fokus på mænd. Den nye butiksejer har gjort sig umage i at indrette butikken, så kunderne får den bedst mulige oplevelse, når det besøger den:

- Jeg har gjort butikken lækker og fin, så man som kunde føler, at man får noget ekstra. Jeg forsøger også at skabe en afslappet stemning – her er altid gratis sodavand, kaffe eller øl, hvis man har lyst til det, fortæller 25-årige Tobias.

Nøje udvalgt genbrugstøj

Mildt sælger brugt tøj fra Danmark. Tobias finder selv sine varer hos forskellige genbrugsbutikker rundt omkring i landet, noget køber han privat og andet får han doneret.

- Jeg tager ud og finder tøj i god kvalitet, der er pænt. Jeg ser efter populære brands, som man gerne vil have – og så samler jeg det hele her og gør det nemmere og mere tidsbesparende for mænd at finde genbrugstøj, siger den nye butiksejer og fortsætter:

- I mange genbrugsbutikker er det kun i en lille del af butikken, man kan finde herretøj. Udvalget er småt og der er ikke altid lige det, man leder efter. Hos Mildt har vi 30 dages returret, så tøjet kan byttes. Vi forsøger at tilbyde det samme som nye tøjbutikker for at imødekomme den store konkurrence.

Mildt sælger, udover tøj, accessoires som ure, bælter og snart smykker.
Butikken får nye varer flere gange om ugen – når der er bøjler ledige, så fyldes de op med nye genbrugsvarer i priser fra 100-1000 kr. alt afhængigt af kvalitet og mærke.

Fra skoleprojekt til levevej

Tobias passion for bæredygtigt tøj startede for to år siden i forbindelse med et skoleprojekt under sin uddannelse som markedsføringsøkonom.

- Jeg fandt ud af, at der var et hul i markedet i forhold til at informere mænd om bæredygtigt tøj. Mange kvinder var allerede rigtig gode til det, men fokus var kun målrettet kvinder, siger butiksejeren.

Manglende information fik Tobias til at starte en blog, hvor han informerede sine følgere om bæredygtigt tøj til mænd, og hvordan man for eksempel skulle pleje sit tøj for at øge holdbarheden. Men han fandt hurtigt ud af, at det mest bæredygtige var at genbruge tøjet, hvorfor han startede en webshop i marts 2020. Efter et års online handel med genbrugstøj, udvidede han med tøjevents, hvor kunne komme og handle genbrugstøjet fysisk.

- Jeg havde et lager med tøj ved et bæredygtigt kontorfælleskab i Aarhus, og her holdt jeg events hver søndag for at se, om der var interesse i fysisk salg – og det var der i den grad. Nu er jeg blevet stor nok og er fløjet fra reden, fortæller den nye ejer butiksindehaver, der nu forsøger at gå fuld tid på sin virksomhed.

Tobias åbnede sin første fysiske butik, mildt, i Aarhus centrum i begyndelsen af september 2021.

En fremtid med bæredygtigt tøj

Tobias håber på en fremtid, hvor mænd køber mindre nyt og mere brugt. Selvom mildt ikke er en stor overskudsforretning endnu, så har han råd til at betale huslejen og få mad på bordet – samtidigt med, at han gør det, som han brænder allermest for:

- Det er min passion for bæredygtighed, der er grunden til, at jeg står her i dag med det første sted i Aarhus, der udelukkende sælger genbrugstøj til mænd. Det går op for flere og flere, at genbrugstøj sagtens kan være af helt vildt god kvalitet. Jeg har en drøm om at få alle mænd i Danmark til at tænke bæredygtigt, fortæller butiksejeren, der mærker et større fokus på bæredygtighed i tøjbranchen og mærker flere kunder, som kommer igen i butikken.

Tobias håber også på, at han i fremtiden kan åbne flere genbrugsbutikker i Aarhus og andre steder i Danmark

Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Aarhus

Smittefare i testkøen: Nu skal der strammes op med mundbind og afstand

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Mærk Aarhus

Lidt at varme sig på – tre steder med fiskesuppe

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne