Annonce
Debat

Militærindustrien og de nye koldkrigere

<p>Nex</p>

Læserbrev fra Bo Torp Pedersen:

Mens medierne ukritisk spiller med på de vesteuropæiske og amerikanske toner om Ruslands såkaldt truende adfærd, er de dominerende nyhedsmedier helt blinde for de tvivlsomme 'manøvrer', som foregår i forholdet mellem Vesten og Ukraine. Pengene flyder i strømme fra EU og diverse vestlige fonde til det tvivlsomme regime i Ukraine, men det taler man ikke højt om i en tid, hvor også Grækenland er blevet understøttet ud over al økonomisk rimelighed.

Annonce
ukraine vesten frihedgudinden marionet våbenindustri våben nex

Det er meget svært at karakterisere den ukrainske ledelse som andet end marionetdukker for Vesten. Et højdepunkt var, da den amerikanske økonom Natalie Jaresko i december forbløffende hurtigt blev ukrainsk statsborger og derefter finansminister! Et endnu mere bizart tilfælde er den tidligere georgiske præsident, Mikhail Saakasjvilij, som først misbrugte sit eget lands midler til eget forbrug og nu er blevet guvernør i den ukrainske storby Odessa. Samtidig er økonomien i Ukraine 'på pumperne', og statsminister Arsenij Jazenjuk planlægger et udsalg af statslige virksomheder til private amerikanske selskaber.

Er det virkelig folkestyre, der foregår her?

Det er under alle omstændigheder de færreste medier, som fortæller om det. De følger troligt Vestens politikeres skræmmekampagne i forhold til Rusland og stiller naturligvis slet ikke spørgsmål ved, hvad der motiverer de nye koldkrigere i Vesten.

Våbenindustrien er den 'hemmelige' forklaring. Den kan ikke leve uden konflikter og krige, og den fylder meget mere i USA, Tyskland og Frankrig, end disse landes ledere normalt vedstår.

De vil helst glemme præsident Dwight D. Eisenhowers manende ord i januar 1961 om »det militær-industrielle kompleks«.

Eisenhower var republikaner. Man behøver ikke at være en naiv venstreorienteret størrelse for at se farerne i en stor militærindustri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce