Annonce
Danmark

Miljøzone holder de mest forurenende biler ude af byen: Luften letter i London

Fugle sidder på en gren i Hampstead Heath, mens smog og en støvsky indhyller London i baggrunden. Billedet er fra 2014. Miljøzonen har medført, at der i London 2019 blev kørt 44.000 færre forurenende biler om dagen sammenlignet med 2017. Arkivfoto: Suzanne Plunkett/Reuters
Der er sket et dramatisk fald i Londons niveau af luftforurening siden 2016. Det er resultatet af en miljøzone, som begrænser de mest forurenende biler i byen.
Annonce

Miljøzone: Indførelse af en miljøzone rundt om byen har medført, at luftforureningen i det indre London er dykket markant, viser en ny rapport fra borgmesterkontoret.

Miljøzonen satte afgifter på meget forurenende køretøjer i byens centrum, og det har gjort, at der i 2019 blev kørt 44.000 færre forurenende biler om dagen sammenlignet med 2017.

Derudover blev der indsat grønne busruter i nogle af de mest forurenede områder, givet støtte til elektriske taxaer og anlagt flere cykelstier, hvilke også har bidraget til renere luft i storbyen.

I 2016 boede to millioner borgere i områder, hvor niveauet af luftforurening er over grænseværdierne, men det tal er i 2019 faldet til 119.000. Det svarer til en reduktion på hele 94 procent.

Annonce

Luftforurening dræber

Det er vigtigt at få bugt med luftforurening, da det er et enormt sundhedsproblem. Studier viser, at der i London dør omkring 9500 mennesker hvert år på grund af eksponering for luftforurening over lang tid - på verdensplan dør omkring syv millioner mennesker, skønnes det.


Studier viser, at der i London dør omkring 9500 mennesker hvert år på grund af eksponering for luftforurening over lang tid.

Fra artiklen


Selv om indsatsen i London har mindsket den værste, ulovlige luftforurening, er der stadig store problemer med luftkvaliteten i byen.

99 procent af London har en partikelforurening, der overskrider Verdenssundhedsorganisationen WHO's anbefalinger, men Londons borgmester, Sadiq Khan, vil sætte et mål for at nå anbefalingerne i 2030. I første omgang bliver den succesfulde miljøzone udvidet til en markant større del af byen fra oktober 2021.

Verdens Bedste Nyheder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce