Annonce
Aarhus

Milliarder i spil: Men flere penge til sundhed redder ikke nødvendigvis hospital i Skejby

De ansatte på Aarhus Universitetshospitalet følger tæt med i arbejdet med at forme sundhedsvæsenets økonomi i 2020. Håbet er, at supersygehuset får en solid håndsrækning. Arkivfoto
Regeringen vil give sundhedsvæsenet et løft. Men ifølge fællestillidsrepræsentant skal der mere end et generelt løft til at redde økonomien under hospitalet i Skejby. Supersygehuset har brug for en særlig pengeindsprøjtning.
Annonce

AARHUS: Den endelige udformning af en ny aftale om det danske sundhedsvæsens økonomi kan få afgørende betydning for Aarhus Universitetshospital.

Regeringen og de tre støttepartier har meddelt, at de vil give til sundhedsvæsenet et løft.

Det er sket i forbindelse med de økonomiforhandlinger, som regeringen har indledt med Danske Regioner.

Det giver grund til svag optimisme hos Gitte Anna Madsen, fællestillidsrepræsentant for yngre læger Aarhus Universitetshospital. Men hun har et meget afgørende forbehold.

- Det handler meget om det konkrete indhold af en aftale om et løft til sundhedsområdet. Et generelt løft er ikke nok til at bringe AUH ud af problemerne. Vi har brug for en løsning, der målrettet løfter hospitalet ud af de økonomiske udfordringer. Eksempelvis fjerner et generelt løft ikke det sparekrav på 425 millioner kroner, som tynger os i indeværende år og de kommende tre år, understreger Gitte Anna Madsen, fællestillidsrepræsentant for yngre læger Aarhus Universitetshospital.

Et generelt løft er ikke nok til at bringe AUH ud af problemerne. Vi har brug for en løsning, der målrettet løfter hospitalet ud af de økonomiske udfordringer.

Gitte Anna Madsen, fællestillidsrepræsentant for yngre læger

Annonce

Presset og pengene

I Dansk Sygeplejeråd er der en tro på flere penge til Aarhus Universitetshospital.

I sygeplejerådets midtjyske kreds følger næstformand Gert Petersen udviklingen på universitetshospitalet.

Næstformanden forklarer, at personalet er presset til det yderste.

- De ny aftale skal ændre ved det forhold, at hospitalet og resten af sundhedsvæsenet grundlæggende er underfinansieret. Desuden er der brug for en ny måde at styre økonomien. Den skal være styret af behovet for personale og ydelser - ikke en ramme, som ledelse og ansatte skal fungere indenfor. Det står klart, at den model ikke fungerer, vurderer Gert Petersen.

Aarhus Universitetshospital har i år et budget på 7,4 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce