Annonce
Erhverv

Milliardoverskud: Salling Group serverer solidt regnskab

Salling Groups omsætning er steget i årets regnskab, mens overskuddet er faldet lidt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I sit første hele år med Salling Fondene, der uddelte 176 mio. kroner til kulturlivet, præsterede Salling Group som eneejer en omsætning på 59,4 milliarder kroner og et overskud på godt 2 milliarder kroner.

AARHUS: Salling Group med hovedsæde i Aarhus serverede fredag et regnskab, koncernen selv betegner som solidt. 53.500 ansatte tæller gruppen, og fonden bag har siden 2012 uddelt en milliard kroner til sport og kultur og andre godgørende formål.

I sit første hele år med Salling Fondene som eneejere præsterede Salling Group en omsætning på 59,4 milliarder kroner og et overskud på 2,059 milliarder kroner. Virksomheden tæller blandt andre Netto, Bilka, Føtex og stormagasinerne Salling.

Den samlede omsætning i Salling Group steg i 2018 med 721 millioner kroner til 59,4 milliarder kroner. Omsætningsvæksten er den højeste i Salling Group i fem år.

Med afsæt i det tilfredsstillende 2018-resultat fortsætter Salling Group sine investeringer fortrinsvist i Danmark og Polen. Virksomheden investerer offensivt i digitale løsninger samt i øget salg af dagligvarer online sideløbende med en betydelig opgradering af de fysiske butikker, skriver Salling Group - det tidligere Dansk Supermarked - i en pressemeddelelse.

Overskuddet endte i 2018 på 2,059 milliarder kroner mens det i 2017 var positivt påvirket af ekstraordinære indtægter fra salget af Næstved Storcenter og da var på 2,472 milliarder kroner.

Med et overskud på over to milliarder kroner viser Salling Group stabilitet i et marked, som stadig er kendetegnet ved ingen eller en meget lav indtjeningsgrad.

Per Bank, topchef i Salling Group, ser tilbage på det første årsregnskab siden Dansk Supermarked blev til Salling Group. Foto: Axel Schütt

- Vi er tilfredse

Om 2018-regnskabet siger administrerende direktør i Salling Group Per Bank.

- Vi er tilfredse med 2018, hvor alle vores kæder - på nær Netto Sverige - har bidraget fornuftigt. Netto Danmark leverer sit bedste år nogensinde, og det baner vejen for, at vi i 2019 for alvor kan sætte turbo på udrulningen af vores nye Netto-koncept, hvor butikkerne er indrettet mere imødekommende, funktionelt og med endnu større fokus på frugt og grønt samt økologi. En opgradering, som kunderne allerede har taget godt imod, siger Per Bank.

Implementeringen af det nye Netto-koncept begyndte sidste sommer, og butiksoplevelsen tager afsæt i Nettos skandinaviske rødder. Sammen med nye farver og et opdateret udseende sikrer den nye butiksindretning øget fokus på frugt og grønt, sunde måltider og flere convenience-varer som for eksempel færdigblandede salater. Salling Group planlægger i 2019 at investere mere end en milliard kroner i udrulningen af det nye Netto 3.0 koncept.

Mens salgsudviklingen i 2018 var positiv i Netto, Føtex, Bilka, Wupti og Salling Stormagasiner, blev resultatet som forventet negativt påvirket af den permanente reduktion af priserne på 3.000 dagligvarer i Føtex. Vækst i volumen i Føtex opvejer endnu ikke helt nedgangen i indtjening.

Annonce

30 millioner færre solgte smøger

Tyskland og Polen leverede tilfredsstillende resultater for Salling Group i 2018, mens Netto Sverige skuffede. Salling Group har i 2019 afhændet Netto Sverige, og med frasalget af den samlede svenske forretning konsoliderer koncernen sine aktiviteter og øger investeringskraften i Danmark, Polen og Tyskland.

I 2018 valgte Salling Group at bidrage aktivt til at nå målet om en røgfri generation i 2030. Bilka, føtex og Netto blev dermed de første landsdækkende dagligvarekæder i Danmark til at gemme tobakken væk. Det har indtil videre resulteret i 30 millioner færre solgte cigaretter med et medfølgende fald i virksomhedens indtjening, hvilket i denne sammenhæng er positivt.

Salling Group satte i 2018 et ambitiøst mål om, at mindre plastik må ende i naturen. Som et af initiativerne i et strategisk samarbejde med WWF Verdensnaturfonden har Føtex fjernet alle typer engangsservice af plast til fordel for nedbrydelige alternativer som for eksempel strå og bambus, ligesom Netto efter test i udvalgte dele af landet reducerer antallet af bæreposer og alene herigennem sparer miljøet for 69 tons ny plastik om måneden.

Salling Group lancerede endvidere initiativet Danmark mod Madspild sammen med en række fødevarevirksomheder og madspildsorganisationer med det mål at halvere madspild frem mod 2030; et mål, Bilka allerede indfriede i 2018. Som fondsejet virksomhed er det en erklæret strategi i Salling Group, at overskuddet dels investeres i forretningen, dels gives tilbage til samfundet igennem Salling Fondenes donationer.

Annonce

176 millioner kroner uddelt til gode formål

Således uddelte Salling Fondene 176 millioner kroner i 2018.

Administrerende direktør Per Bank glæder sig over, at et nyt initiativ, hvor fondene støtter en række lokale projekter indstillet gennem lokale Føtex-varehuse rundt om i landet, er blevet vel modtaget.

- Medarbejderne i Salling Group kan være stolte af, at deres indsats også i 2018 kommer hele samfundet til gode. Som en 100 procent fondsejet virksomhed går alt, hvad vi tjener, enten tilbage i forretningen og udmøntes i bedre priser, større udvalg og moderniserede butikker - eller uddeles via Salling Fondene til almennyttige formål i samfundet, der forbedrer hverdagen for os alle, siger Per Bank.

Siden 2012 har Salling Fondene uddelt en milliard kroner til kultur, sport, uddannelse, kirke og andre velgørende eller almennyttige formål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Alarm 112

Politiet blev snydt af bilentusiaster: Kørte ræs i industrikvarter

Annonce