Annonce
Aarhus

Million-donation: Den grønlandske ambassade knopskyder med kulturhus

Ud over et nyt indgangsparti føjes et nyt kulturhus til Det Grønlandske Hus på Dalgas Avenue. Facaden bliver et stort vinduesparti, så forbipasserende kan se på, når der for eksempel er gang kaffemik Fotoravn
Grønlænderhuset med kajakken på facaden på Dalgas Avenue udvider efter 40 år med kulturhus doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

AARHUS: Byggeriet er i fuld gang. Skelettet er på plads og fremstår nærmest som et hval-skelet på naturhistorisk museum.

Grønlænderhuset, der også kaldes den grønlandske ambassade i Aarhus, udvider efter 40 år på samme adresse, Dalgas Avenue 52, med et funklende nyt kulturhus.

Den ny kultursal og tilbygning til Det Grønlandske Hus i Aarhus har været undervejs i flere år. Med kommunens godkendelse af tilbygningen og med donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal begyndte byggeriet i kort efter årsskiftet.

Husets mærkesager har fokus på at bygge bro mellem Danmark og Grønland, og det kræver mere plads at kunne invitere interesserede borgere, der gerne vil have mere viden om den grønlandske kultur, skriver grønlænderhuset om formålet med tilbygningen.

Bygning skal gøre op med fordomme - og inspirere

Der skal i fremtiden være bedre plads til at byde gæster på kaffemik, grønlandsk mad og kultur i Det Grønlandske Hus i Aarhus. Lederen af huset, Jørn Holbech, kalder projekt en vigtig milepæl for Det Grønlandske Hus i Aarhus - for at imødekomme dets arbejde som samlingspunkt og informationsformidler.

- Vi er i gang med en proces, hvor vi sætter fokus på grønlændernes styrker og gør op med gamle fordomme og myter. Vi vil med den nye bygning åbne dørene til et levende grønlandsk miljø og vise den kultur, som det moderne Grønland og grønlændere har at byde på, siger Jørn Holbech.

- Vi vil gerne åbne huset mere for flere gæster og være med til at bygge bro mellem de grønlændere og danskere i Aarhus, som vil kigge ind til en kop kaffe eller deltage i flere og større arrangementer end dem, vi i forvejen har, siger Jørn Holbech, som understreger, at det nu bliver muligt, at adskille det administrative i huset på uddannelse – og socialområdet fra de gæster og foreninger, som ellers bruger huset til både faglige og festlige sammenkomster.

Forbipasserende på Dalgas Avenue kan ikke undgå at se den nye kultursal forme sig. Arkitektonisk vil den fremstå anderledes med sine 85 kvadratmeter. Med vinduer fra gulv til loft er der mulighed for at smugkigge og se de mange forskelligartede arrangementer, der bliver holdt i Det Grønlandske Hus.

Grønlænderhuset får også nyt indgangsparti, en større butik og flere arbejdspladser. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret seks millioner kroner. Det er Aarhus Kommune, som ejer bygningen og grunden på Dalgas Avenue, hvor Det Grønlandske Hus har boet til leje i 40 år.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce