Annonce
Aarhus

Million-donation: Den grønlandske ambassade knopskyder med kulturhus

Ud over et nyt indgangsparti føjes et nyt kulturhus til Det Grønlandske Hus på Dalgas Avenue. Facaden bliver et stort vinduesparti, så forbipasserende kan se på, når der for eksempel er gang kaffemik Fotoravn
Grønlænderhuset med kajakken på facaden på Dalgas Avenue udvider efter 40 år med kulturhus doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

AARHUS: Byggeriet er i fuld gang. Skelettet er på plads og fremstår nærmest som et hval-skelet på naturhistorisk museum.

Grønlænderhuset, der også kaldes den grønlandske ambassade i Aarhus, udvider efter 40 år på samme adresse, Dalgas Avenue 52, med et funklende nyt kulturhus.

Den ny kultursal og tilbygning til Det Grønlandske Hus i Aarhus har været undervejs i flere år. Med kommunens godkendelse af tilbygningen og med donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal begyndte byggeriet i kort efter årsskiftet.

Husets mærkesager har fokus på at bygge bro mellem Danmark og Grønland, og det kræver mere plads at kunne invitere interesserede borgere, der gerne vil have mere viden om den grønlandske kultur, skriver grønlænderhuset om formålet med tilbygningen.

Bygning skal gøre op med fordomme - og inspirere

Der skal i fremtiden være bedre plads til at byde gæster på kaffemik, grønlandsk mad og kultur i Det Grønlandske Hus i Aarhus. Lederen af huset, Jørn Holbech, kalder projekt en vigtig milepæl for Det Grønlandske Hus i Aarhus - for at imødekomme dets arbejde som samlingspunkt og informationsformidler.

- Vi er i gang med en proces, hvor vi sætter fokus på grønlændernes styrker og gør op med gamle fordomme og myter. Vi vil med den nye bygning åbne dørene til et levende grønlandsk miljø og vise den kultur, som det moderne Grønland og grønlændere har at byde på, siger Jørn Holbech.

- Vi vil gerne åbne huset mere for flere gæster og være med til at bygge bro mellem de grønlændere og danskere i Aarhus, som vil kigge ind til en kop kaffe eller deltage i flere og større arrangementer end dem, vi i forvejen har, siger Jørn Holbech, som understreger, at det nu bliver muligt, at adskille det administrative i huset på uddannelse – og socialområdet fra de gæster og foreninger, som ellers bruger huset til både faglige og festlige sammenkomster.

Forbipasserende på Dalgas Avenue kan ikke undgå at se den nye kultursal forme sig. Arkitektonisk vil den fremstå anderledes med sine 85 kvadratmeter. Med vinduer fra gulv til loft er der mulighed for at smugkigge og se de mange forskelligartede arrangementer, der bliver holdt i Det Grønlandske Hus.

Grønlænderhuset får også nyt indgangsparti, en større butik og flere arbejdspladser. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret seks millioner kroner. Det er Aarhus Kommune, som ejer bygningen og grunden på Dalgas Avenue, hvor Det Grønlandske Hus har boet til leje i 40 år.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Analyse: Armlægningen om næste års milliardbudget er knap begyndt og borgmesteren har allerede kastreret hele byrådet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Drop nu det skuespil, Thorsteinsson. Der er andre og langt bedre måder at hjælpe AGF til succes på

Aarhus For abonnenter

Har brandskole forgiftet omgivelserne? Kød fra kvæg på mark i Aarhus skal undersøges for ekstremt giftigt stof

Sport

Aarhus United rystede posen mod landets bedste, men kunne til syvende og sidste ikke følge med

Sport

Drømmen er forbi: Pokaldræberne fra Brabrand blev snigmyrdet af divisionskolleger

Debat

Godt forslag til Simsek: Sænk hastigheden i Aarhus - så sænker du også støjen

AGF For abonnenter

Følg mig, drenge - spillet halter, men AGF er endelig stemplet ind i denne sæson

Navne

60 år: Han har spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Kridthøj Torvet er komplet: Familie-imperium åbner slagterbutik

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Kultur

De spiller i Asien, Australien, USA og Europa: 30 år med hele verden som scene

Byudvikling For abonnenter

Flertal presser borgmesteren: Vil finde flere millioner til haller og boldbaner

Aarhus

Er du klar til at flashe fodboldtrøjen for kræftramte børn? Superligaspillere tyvstartede på sygehuset

Annonce