Annonce
Aarhus

Million-donation redder Fundamentet

<p>Fundamentets daglige leder Steffen Rasmussen glæder sig over, at foreningen fortsat kan hjælpe udsatte unge i Aarhus. Foto: Kim Haugaard</p>

A.P. Møller-fond donerer 1.3 mio. kroner til Fundamentet Aarhus. Det betyder, at foreningen kan fortsætte med at hjælpe udsatte unge.

Foreningen Fundamentet, der hjælper sårbare unge, er blevet reddet på målstregen. Efter sommerferien var foreningen tvunget til at skære ned på en række tilbud til nogle af de svageste i samfundet.

Annonce

Men takket være Den A.P. Møllerske Støttefond er det ikke længere nødvendigt. Fonden har nemlig doneret 1.3 mio. kroner til den århusianske forening.

»Det er fantastisk. Nu er der en masse unge mennesker, der bliver rigtig glade. Vi har virkelig brug for de penge, for der var mange ting, vi ikke længere ville have penge til efter sommerferien. For eksempel var der ikke råd til en psykolog - så man må virkelig sige, at pengene falder på et tørt sted,« lyder det fra Fundamentets daglige leder, Steffen Rasmussen.

For to år siden stiftede han Fundamentet, og siden da er foreningen gået fra at have én ansat til at have ni medarbejdere på kontoret og 60 frivillige, der hjælper udsatte.

»Hver dag kommer der rigtig mange mennesker ind ad døren for at få hjælp. Det kan være hjemløse, misbrugere eller unge, der har det svært. Vi har omkring 50 unge om året, der begynder i et forløb hos os,« fortæller Steffen Rasmussen.

Et forløb varer typisk mellem et halvt til et helt år. Med donationen fra fonden har Fundamentet nu penge nok til at gennemføre disse forløb frem til 2018.

»Vi tilbyder de unge forskellige muligheder. For eksempel psykologhjælp, gældsrådgivning, misbrugsbehandling og hjælp til at få en praktikplads,« siger den daglige leder.

En slags ny familie

Det er typisk udsatte unge i alderen 18-29, der søger hjælp hos Fundamentet.

»De her unge er blevet tabt igen og igen, og her hos os får de en slags ny familie. De får hjælp og omsorg, men der bliver også sat grænser, og de unge får lært de ting, som de aldrig fik lært som børn,« lyder det fra Steffen Rasmussen.

Og noget tyder på, at det virker.

»Syv ud af ti var i arbejde eller i gang med en uddannelse efter forløbet. Og en analyse har vist, at hver krone, der investeres i Fundamentet, skaber en samfundsværdi på 13,65 kroner,« fortæller Steffen Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce