Annonce
Aarhus

Million-succesen fortsætter: Århusianske plakat-drenge scorede to løver

Nikolaj Lykke Viborg og Andreas Helbo Beck var et par glade iværksættere, da de havde scoret to nye investorer fra Løvens Hule. Privatfoto

Plakat-virksomheden Dialægt har efter fire år en omsætning i millionklassen, og har nu fået to prominente investorer fra Løvens Hule med ombord.

AARHUS: To århusianske astrofysikere begyndte i 2015 et markant anderledes eventyr end deres fag: Sjove plakater med danske dialekter.

I første omgang et hobbyprojekt, men siden har Nikolaj Lykke Viborg og Andreas Helbo Beck skabt sig virksomheden Dialægt, der i dag har rundet en totalomsætning på mere end otte millioner kroner. De to iværksættere har desuden udvidet sortimentet med alt fra anledningskort til store plakater med sjove udtryk og vendinger fra en lang række danske dialekter, job og uddannelser samt forskellige fritidsinteresser og livsstile.

Onsdag aften var de en tur i DR1-programmet Løvens Hule for at skaffe nye investorer, og det lykkedes i form af Jesper Buch fra Just Eat og Jan Lehrmann fra Bilbasen og Benjamin Media, der hver købte 10 procent for 600.000 kroner.

- Vi gik ind i Løvens Hule med det formål at få kloge folk med ombord, som kunne komme med strategiske indspark og motivation, og det må man virkelig sige, vi har fået. Det bliver en sindssygt spændende rejse, vi nu skal på, siger Nikolaj Lykke Viborg i en pressemeddelelse.

Vi gik ind i Løvens Hule med det formål at få kloge folk med ombord, som kunne komme med strategiske indspark og motivation, og det må man virkelig sige, vi har fået.

Nikolaj Lykke Viborg
Nikolaj Lykke Viborg og Andreas Helbo Beck var et par glade iværksættere, da de havde scoret to nye investorer fra Løvens Hule. Privatfoto

Grin blev til alvor

Nikolaj Lykke Viborg og Andreas Helbo Beck er begge uddannede astrofysikere fra Aarhus, men sideløbende med specialeskrivningen på deres kandidatgrad, begyndte en indre ild at brænde i de to. De ville være iværksættere og skabe egen virksomhed. Valget faldt på en plakatforretning, og udgangspunktet for motiverne var dialekter.

- Andreas er født og opvokset i Aarhus, og jeg selv stammer fra Vestjylland, så vi havde ofte grinet lidt af hver vores måde at udtale ting på, forklarer Nikolaj Lykke Viborg.

De to første plakater blev derfor "Århus" og "Wæstjylland" med sjove vendinger og udtryk fra de to dialekter. Under hvert udtryk er en tilhørende oversættelse, som forklarer, hvad udtrykket i virkeligheden betyder - for eksempel århusianske "Prå-li-å-hør-hær-ig'å!" (Hold lige kæft!) eller vestjyske "Det blywer lii fæm hunner... swot" (Moms?).

Dialægt sælger i dag dets produkter både via egen webshop, dialægt.dk, og hos en række fysiske butikker.

- Planen er, at få vores produkter ud i 500 forskellige butikker landet over, og så skal vi forsøge at bringe Dialægt til udlandet, slutter Nikolaj Lykke Viborg.

Plakaten med Aarhus-dialekten og sjove oversættelser. Privatfoto
Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Kom så, Sara Slott! - Mandag venter karrierens sidste OL-semifinale

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce