Annonce
Østjylland

Millioner af kroner blev gemt i Rema-poser: Sådan blev gigantisk østjysk narkosag optrevlet

Alene i Horsens er 16 personer sigtet, fængslet eller dømt i en sag, der rulles op i disse måneder. Den handler om bl.a. store mængder hash og meget store pengebeløb. Arkivfoto

Millioner af kroner gemt i tasker, Rema 1000-poser og en rød metalkasse blev opbevaret i Horsens, inden de blev sendt til Holland til indkøb af hash. Alene i Horsens er 16 personer sigtet, fængslet eller dømt i sagen, der rulles op i disse måneder.

Horsens: Den 14. november 2017, under efterforskning af en omfattende narkosag, foretog politiet en hemmelig ransagning hos et kærestepar på en adresse i midtbyen i Horsens.

Betjentene fandt 1,8 millioner kroner i kontanter gemt i lejligheden, hvorefter de forlod stedet og efterlod pengene.

Fire dage senere, 18. november, rykkede politiet igen hemmeligt ind. Denne gang fandt de 3,3 millioner kroner. 6. december sidste år fandt politiet 1,9 millioner kroner i lejligheden i forbindelse med endnu en hemmelig ransagning.

I alt er parret, en 44-årig mand og hans 28-årige kæreste, tiltalt for at have opbevaret ikke mindre end 17.425.000 kroner og for at have medvirket til at få smuglet og videreoverdraget mindst 1,5 ton hash. Det fremgår af anklageskriftet mod de to.

Deres sag kommer for Retten i Horsens i november i år. Begge nægter sig skyldige, oplyser anklager Mette Fladkjær, Østjyllands Politi, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Der er tale om massiv, organiseret narkokriminalitet på tværs af politi og landegrænser. Hovedsagen har kastet en masse yderligere sager af sig, hvoraf en del personer allerede har fået domme.

Brian Voss Olsen, politiinspektør

Efterforskning på tværs af landegrænser

Kæresteparret er blot to af 16 personer fra Horsens, der er sigtet, tiltalt eller dømt for deres andel i en særdeles omfattende sag om organiseret indsmugling af tonsvis af hash fra udlandet til Danmark.

En sag, hvor Horsens har spillet en helt central rolle.

Sagen er efterforsket hos enheden Særlig Efterforskning Vest (SEV) i Aarhus.

SEV arbejder med organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og på Fyn og slog til 7. marts i en storstilet, international aktion i flere byer herhjemme, blandt andet Horsens, og i Sverige, Holland og Spanien.

20 personer, heraf 16 fra Horsens, blev anholdt, og en del adresser blev ransaget.

Siden er en række andre personer blev anholdt og dømt, oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen, leder af SEV.

- Der er tale om massiv, organiseret narkokriminalitet på tværs af politi og landegrænser. Hovedsagen har kastet en masse yderligere sager af sig, hvoraf en del personer allerede har fået domme, siger Brian Voss Olsen.

Annonce

Kvinderne og millionerne

I Horsens fik blandt andre tre lokale kvinder på henholdsvis 61 år, 42 år og 56 år besøg af politiet under aktionen 7. marts.

De blev anholdt og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Hos den 42-årige kvinde fandt betjentene 40.000 kr. gemt i en pakke med undertøj på hendes bopæl i Horsens, da de ransagede hjemmet.

Hos den 61-årige kvinde, der bor i Brædstrup, blev der fundet 18.200 kr. gemt i en sølvkande og under noget tøj.

Den 56-årige kvinde fik beslaglagt en rød metalkasse fra sit hjem i Horsens. Det er politiets opfattelse, at kassen har været gemmested for millioner af kroner over en periode på et par måneder.

De tre kvinder er sammen tiltalt for at have opbevaret mindst 12,7 millioner kroner. Pengene blev af flere omgange opbevaret i den røde kasse, inden de blev overdraget til en trediemand og brugt til at købe ny hash.

Overdragelsen skete i en sort sportstaske eller en Rema 1000-pose, fremgår det af anklageskriftet mod de tre kvinder.

Kvindernes sag behandles ved Retten i Horsens i næste uge. Den forventes gennemført som en tilståelsessag.

Annonce

Svært at få oplysninger

Da grundlovsforhør og de efterfølgende fristforlængelser i sagen er ført for lukkede døre, har politiet hidtil været tilbageholdende med at give oplysninger.

Men i takt med, at de involverede begynder at blive dømt, tegner der sig et billede af et netværk i Horsens, hvor de implicerede er forenet på kryds og tværs i familiære relationer. Der er mor og søn, søstre, venner, kærester og ægtepar.

Horsens Folkeblad har fået aktindsigt i en række af de domme og anklageskrifter, der er offentlige i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce