Annonce
forside

Millioner bliver sat af til nyt børnehospice i Jylland

17,6 millioner kroner skal bruges til hospice for børn i årene 2018-2021.

Jylland får sit første hospice for børn i forbindelse med, at der afsættes 17,6 millioner kroner til området i årene 2018-2021.

Pengene til det nye børnehospice findes fra puljen til børne- og unge-hospice, oplyser formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF).

Derudover får det allerede eksisterende børnehospice, Lukashuset i Hellerup, også tilført flere penge.

Ifølge Liselott Blixt har der manglet økonomi, til at få det antal ansøgninger, der var brug for, i den tidligere pulje.

Men at der nu bliver sat penge af til området, glæder hende.

- Det er rigtig vigtigt at få et hospice i Vestdanmark, efter at vi har set, hvor stor søgning der er til det i Østdanmark, siger Liselott Blixt.

Og formanden for Sundhedsudvalget ønsker meget mere opmærksomhed på området.

- Jeg er kommet med en plan på vores sommergruppemøde om, at vi skal lægge en plan. Vi skal uddanne flere læger med speciale i palliation (lindring ved livstruende sygdom, red.) siger Liselott Blixt.

- Vi skal have kigget på, hvor mange hospicer vi har, i forhold til hvad vi har brug for. Vi har flere og flere, der har brug for det.

Der bliver lavet en ny ansøgningsrunde, så der kan komme flere med, da der var ansøgere, der trak sig ved den seneste runde.

Der er fortsat uvist, hvor det nye hospice skal ligge. Det kommer an på, hvilke regioner der søger ind på projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce