Annonce
Navne

Millioner til syv særligt talentfulde yngre forskere fra Aarhus Universitet

En række yngre sundhedsvidenskabelige forskere på Aarhus Universitet har modtaget støtte fra Lundbeckfonden, som sikrer dem to-tre års finansiering af deres arbejde. Arkivfoto af Aarhus Universitet: Axel Schütt

NAVNE: En række yngre sundhedsvidenskabelige forskere på Aarhus Universitet har modtaget støtte fra Lundbeckfonden, som sikrer dem to-tre års finansiering af deres arbejde.

Bevillingerne give til særligt talentfulde forskere, som i de allerfleste tilfælde har en ph.d.-grad og nu ønsker at specialisere sig yderligere – med henblik på at satse på en lang forskerkarriere.

Forskerne fra Aarhus Universitet er:

Annonce

Peter Agger, adjunkt, Comparative Medicine Lab, som har fået en postdoc-bevilling på 1.685.360 kr. Hans forskningsprojekt handler om at udvide den videnskabelige forståelse af en sjælden, medfødt hjertefejl, der medfører underudvikling af hjertets venstre side.

Manish Debnath, forsker, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, har modtaget en postdoc-bevilling på 2.400.000 kr. Hans forskning handler om at udvikle en ny test, hvor fluorescerende molekyler kan binde til bl.a. virus – for eksempel i forbindelse med SARS COV-2-testning.

Christian Jørgensen, postdoc, Institut for Kemi, har modtaget en postdoc-bevilling på 2.396.558 kr. til sit forskningsprojekt, der handler om at skabe en computerbaseret model af hjernens blod-hjerne-barriere med fokus på en særlig pumpefunktion. Denne pumpefunktion spiller bl.a. en vigtig rolle, når det handler om atkunne fordele medicin i hjernen.

Kamil Kobak, ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed, har fået en postdoc-bevilling på 1.600.000 kr. Hans forskningsprojekt handler om at studere muskelopbygning hos patienter med den medfødte hjertelidelse CHF, der rammer ca. en procent af befolkningen. CHF svækker hjertets pumpefunktion.

Henrik Pedersen, ph.d.-studerende, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, har fået en postdoc-bevilling på 2.498.119 kr. Hans forskningsprojekt handler om at undersøge mekanismerne bag en skizofreni-risikofaktor, der normalt er en del af immunforsvaret.

Haruka Yamamoto, Institut for Biomedicin, har fået en postdoc-bevilling på 2.400.000 kr. Han vil gennem sit forskningsprojekt studere udviklingen af centrale nervebaner, der er knyttet til synssansen.

Guifen WU, postdoc, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, har fået en postdoc-bevilling på 2.397.448 kr. Hendes forskningsprojekt omfatter studier af, hvordan kroppens celler bortskaffer ikke-funktionelt RNA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Aarhus For abonnenter

Vi skal gøre op med tøjspild: Klædeskabet er fuldt af klimasyndere

Annonce