Annonce
Østjylland

Milliongevinst til unge rollespillere

yes. Den er hjemme - Fafnerdrengene Emil (tv), Marcus (i midten) og Simon (th) har vundet én million kr. Foto: Tv2

Tegnefilmviden sikrede i ­aftes Bjedstrup-knægte topgevinsten i juniorudgaven af »Hvem vil være millionær«.

»Da jeg hørte spørgsmålet, vidste jeg, at vi ­ville vinde en million. For jeg var ­sikker på, at jeg vidste, hvilken film der blev lavet først,« for­tæller ­Simon Røn Dalsgaard, da vi fredag for­middag sidder i solen ved Bjedstrup ­Skole.

Rundt om bordet har han selskab af de nyslåede delemillionærer, Emil Aleksej Belinson, Marcus Heinrich Abrahamsen og Theodor Langston, der mere ­eller mindre i munden på hin­anden fortæller om de sidste nervøse ­sekunder, inden de fik at vide, at deres sidste svar var rigtigt, og at de havde vundet en million kr. til deres rollespilsforening Fafner.

»Selv om vi var sikre på, at ­svaret var rigtigt, var vi alligevel nervøse, for det var jo mange ­penge at miste, hvis det var forkert,« fortæller Marcus.

Det Fafner-drengene skulle svare på, var hvilken film, der blev lavet først: »Monsters Inc.«, »De Utrolige«, »Stor Ståhaj« ­eller »Find Nemo«.

Og selvfølgelig vidste drengene, at det var »Monsters Inc.«

Tak til Harry Potter
Selv om spørgsmålet til en million kr. skulle være det sværeste, var det ikke det, der voldte drengene de største kvaler.

»Det var spørgsmålet om, hvad araknofobi betød, der var det ­værste. Der måtte vi bruge en livline,« fortæller Emil.

»Vi brugte 50/50, og skulle så vælge, om det var bier eller edder­kopper, man var bange for,« ­supplerer Marcus.

Heldigvis for Fafner kunne ­Simon sin Harry Potter på fingerspidserne - og det gjorde udslaget.

»I Harry Potter er der et ­monster, der hedder Aragog. Det er en edderkop. Og da jeg ved, at J.K. Rowling (forfatteren til ­bøgerne om Harry Potter red.) tit bruger latin, når hun skal finde på navne i bøgerne, var det oplagt, at det måtte være edder­kopper,« for­tæller Simon, mens han leger med et latex-sværd.

Som brødre vi dele
Med millionen kunne man tro at den Bjedstrup-baserede forening, der tæller 25 medlemmer, skulle ud og bruge en hulans masse penge lige på en gang. Og at drengene ville ærgre sig over at de ikke selv kunne beholde pengene. Men sådan er det ikke. Ikke helt i hvert fald.

»Egentlig ville de have været tilfredse med 5000 kr., hvilket ville have været en fordobling af indholdet i klubkassen. Men med million­gevinsten er den økonomiske fremtid sikret. Det betyder ­også at vi både skal have nyt udstyr til alle medlemmer, at alle kan komme gratis med på sommer­lejr, og at vores idé om at holde en kæmpestor festival for rollespilklubber fra hele landet kan blive til noget,« fortæller ­foreningens formand Peter Dalsgaard, der også er far til Simon.

På spørgsmålet om ikke det var ærgerligt, at skulle dele pengene med de andre i foreningen, kommer drengene i tvivl.

»Jo lidt, men alligevel nej. Det er rart at tænke på, at der også er andre der få glæde af pengene,« fortæller Theodor Langston, der ikke var med til at svare på spørgsmål.

Han var reserve og måtte sidde på tilskuerrækkerne og heppe på kammeraterne.

»Det var ret sjovt, men også svært ikke at måtte sige noget. Jeg kendte nemlig svarene på de spørgsmål, som de måtte bruge livliner på. Men jeg tror altså også, det er lettere at svare, når man ikke sidder i stolen,« mener Theodor.

Hemmeligheden
Udsendelsen blev optaget 15. januar, og visningen er blevet udskudt hele to gange. Og i små fire måneder har drengene skulle holde tæt med, hvordan det gik.

»Det var egentlig ikke så svært. Mest fordi det var så mange penge vi havde vundet - og at vi kunne miste dem i gen, hvis vi kom til at sige det,« siger Emil.

»Det var også mest i starten, at de fleste spurgte. Efter nogle dage gik det over,« supplerer Simon.

Peter Dalsgaard har dog haft lidt ondt af, at drengene ikke ­måtte fortælle noget.

»Da vi kom hjem med bussen efter optagelserne, stod der folk og ventede på os. Og havde de nu vundet DM i fodbold, var de blevet fejret og havde fået lov at udleve den der yes-fornemmelse, de alle havde. Nu har de holdt så længe på hemmeligheden uden at kunne dele oplevelsen med andre. Så det må vi prøve at råde bod på i aften (fredag, red.),« siger han.

Fejret med bravur
Som kompensation for hemmelighedskræmmeriet, og for at ­fejre de fire drenge og gevinsten, var der fredag aften linet op til stor fest på Bjedstrup Skole.

Der ­startede gæsterne med at se forrige fredags udesendelse, hvor drengene nåede op på 250.000 kr., inden man så den »direkte« ud­gave, der altså endte med millionen, der var til foreningskassen.

»Selv om vi skulle bruge pengene på alle medlemmerne, har vi alligevel valgt at gøre lidt ekstra for de fire. De bliver slået til riddere af Fafner og får hver en kappe og en supersej hjelm, de kan ­bruge, når vi spiller herude«, fortæller formanden, der er fuldstændig lige så stolt og henrykt for de mange penge, som de fire rollespillere.

mod nye mål. Det bliver ekstra sjovt at spille rollespil i Bjedstrup for fremtiden. Foreningen Fafner skal have nyt udstyr, på sommerlejr og arrangerer stort stævne for nogle af de mange penge. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Østjylland

Stormen Malik er på vej: Her rammer den med vindstød af orkanstyrke

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce