x
Annonce
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

De 32,4 millioner kroner til århusianske vuggestuer og børnehaver skal fordels efter antal børn i de pågældende institutioner. Foto: Flemming Krogh
Som led i regeringens og dens støttepartiers ønske om minimumsnormeringer i dagtilbud har Aarhus Kommune fået 32,4 millioner kroner i 2020. For dette beløb kan 75 pædagoger ansættes, og de ekstra penge er tiltrængte, hvis man spørger rådmand for Børn og Unge.

AARHUS: På finansloven for 2020 blev der afsat 500 millioner kroner til bedre normeringer i 2020 for de danske vuggestuer og børnehaver. Af denne landsdækkende pulje får Aarhus Kommune 32,4 millioner kroner.

Og pengene falder på et tørt sted, hvis man spørger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF).

- Jeg er glad for de ekstra penge til området. Der er virkelig brug for ekstra hænder i de århusianske vuggestuer og børnehaver, og minimumsnormeringerne er én af vores mærkesager, så jeg er glad. Al forskning viser, det er godt for børns trivsel og udvikling, hvis der er ekstra tid og omsorg til det enkelte barn, så man kan roligt sige, pengene er tiltrængte, lyder det fra rådmanden.

Annonce

75 pædagoger

De mange millioner skal fordeles efter børnetal. Dette betyder, at det samlede beløb bliver divideret ud til hvert enkelt vuggestue eller børnehave alt afhængig af, hvor mange børn, som er tilknyttet institutionen.

Men hvad kan man så få for 32,4 millioner kroner?

- Der kan ansættes 75 uddannede pædagoger for pengene. Hvis der er tale om pædagogmedhjælpere eller pædagogiske assistenter, kan man få lidt flere medarbejdere, siger Thomas Medom.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange medarbejdere hvert enkelt institution kan ansætte, og hvornår disse kan starte i job. En fordelingsnøgle skal først falde på plads.

Første skridt

Rådmanden kan desuden informere, at de 32,4 millioner kroner i 2020 er første etape, og at der er flere penge på vej i fremtiden.

- I finansloven blev der på landsplan afsat 3,5 milliarder kroner til området frem mod 2025. Så de her penge for 2020 er første skridt, og der vil komme penge dryppende i 2021, 2022, 2023, 2024 og 2025, hvilket kun er dejligt, lyder det fra rådmanden.

Det er uvist, hvor meget de enkelte kommuner kan se frem til de kommende år, da det er op til landspolitikerne på Christiansborg at forhandle dette på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce