Annonce
Kultur

Millionindsprøjtning til Teater Katapult: Den største nogensinde

Der er glæde hos Teater Katapult efter tilskud fra Statens Kunstfond. Her er det et foto fra forestillingen "Beruselse" tidligere i år. Pressefoto
Århusianske Katapult har fået det største tilskud nogensinde fra Statens Kunstfond.

AARHUS: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har netop har meldt ud, at det har tildelt det største statslige tilskud til det århusianske Teater Katapult nogensinde.

Ikke bare er beløbet større end normalt, det gives også for første gang mere end et år ud i fremtiden, og de to millioner kroner til teatrets aktiviteter i de næste to sæsoner betyder arbejdsro på produktionsfronten, oplyser teaterchef Torben Dahl.

- Det er et kæmpe skulderklap, og jeg er utrolig glad for den anerkendelse af vores kunstneriske arbejde, der ligger i det, siger Torben Dahl i en pressemeddelelse.

- Det giver os en længe ventet mulighed for at planlægge vores egenproduktioner og udviklingsaktiviteter i god tid, hvilket på flere måder er en stor hjælp. I foråret gav Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst 700.000 kroner specifikt til vores kommende egenproduktion ”Anna, Walk With Me” og følger nu op med den fornemme, flerårige anerkendelse i millionklassen. Kunstfonden bakker på denne måde fuldtonet op om Katapults egne teaterproduktioner og relaterede udviklingsprojekter, siger han.

Katapult satte i sæsonen 2018/19 publikumsrekord med flere end 10.000 teatergængere på Godsbanen, og fremgangen ser ud til at fortsætte, oplyser Torben Dahl, der dog sukker efter flere penge til drift.

- Kunstfondens flerårige anerkendelse af den kunstneriske teaterproduktion er er et skridt i den rigtige retning, næste step er en styrkelse af Teater Katapults kommunale tilskud til driften, mener teaterchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce