Annonce
Aarhus

Millionoverskud i garagen: Aarhus Street Food er en opskrift på succes

Aarhus Street Food handler om mad og ikke så meget andet ifølge medindehaver Thomas Bendtsen. - Vi har ikke sjove events, banko eller bands – man skal egentlig bare spise, siger han. Foto: Axel Schütt
Til sommer er det tre år siden, at Aarhus Street Food åbnede i en garage på Aarhus Rutebilstation, og madmarkedet kan i dag ikke blot prale af millioner af gæster, men også af et årsresultat på millioner af kroner.
Annonce

AARHUS: I sensommeren 2016 blev der bidt negle til roden i den tidligere DSB-garage ved rutebilsstationen. Aarhus Street Food med blot 10 åbne boder ud af 25 mulige slog for første gang dørene op, og afventede århusianernes dom.

Den fulgte prompte.

Tusindvis af mennesker besøgte garagen dagligt fra første dag, og kort efter var der fuld gang i alle 25 boder. I dag er det årlige besøgstal mere end 1,3 millioner mennesker, og overskuddet efter skat har fulgt med succesen – første år godt 600.000 kroner, andet år 5 millioner og i 2018 hele 6,1 millioner kroner.

- Selvfølgelig er vi meget tilfredse, når man tænker på, at ingen rigtig troede på os i begyndelsen. Men det er vigtigt for mig at sige, at overskuddet ikke kommer af at profitere direkte på madboderne. De betaler hver især en fast leje og udgifter til fælles faciliteter, som lige netop dækker vores udgifter til leje og drift af garagen. Bodernes omsætning rører vi ikke ved. Vi tjener vores penge gennem salg af drikkevarer, siger Thomas Bendtsen, der sammen med sin kone Britt Vorre står bag Aarhus Street Food.

- Men går det godt for boderne, går det naturligvis også godt for os.

Det er en måde, hvorpå man som iværksætter kan komme i gang og få sig en god forretning, uden man risikerer at skulle gå fra hus og hjem.

Thomas Bendtsen, Aarhus Street Food

Annonce

Folk vil se giraffen

Konceptet på Aarhus Street Food er simpelt.

Omkring 25 madboder sælger hver deres form for mad. Drikkevaresalget står Britt Vorre og Thomas Bendtsen for i deres egne boder, og når gæsterne har forsynet sig med det, de ønsker, finder de sig en plads ved de uformelle langborde indenfor eller i pallemøblerne udenfor.

Kravene til madboderne er som minimum at kunne tilbyde et måltid mad til 55 kroner, at levere hjemmelavet mad af høj og frisk kvalitet og ikke mindst, at ejeren selv er til stede det meste af tiden.

- En stor del af vores succes er netop, at vi har fokus på den lille iværksætter, tror jeg. Præmissen er, at ejeren selv er til stede – som den, der selv står og laver maden på gadehjørnet. Derfor har vi ikke, og vil ikke have, kæder indenfor. Og derfor skal iværksætterne, når de er klar til at komme videre med egen butik, også inden for en rimelig tid forlade Aarhus Street Food, forklarer Thomas Bendtsen.

- Det er en måde, hvorpå man som iværksætter kan komme i gang og få sig en god forretning, uden man risikerer at skulle gå fra hus og hjem. Faktisk kører alle vores boder med pæne overskud, siger han.

Annonce

Flere køkkener på vej

Ifølge Thomas Bendtsen har Aarhus Street Food foreløbig brugt omkring 15 millioner kroner på etablering, og da den mere eller mindre er på plads, forventer han et endnu bedre resultat for 2019.

- Uden at sætte tal på tror jeg på en væsentlig forøgelse. Ikke at vi får plads til flere, men at der stadig kan blive mere at lave til især frokost. Om aftenen de fleste dage er der allerede fuldt hus, og derfor arbejder vi hele tiden på at holde kvaliteten, så folk også kommer tilbage, siger han.

- Kan der ikke opstå for lange ventetider, når der er så mange mennesker?

- Jo, og vi ved også, at nogen går, fordi der er så mange mennesker. Derfor kommer der også snart lidt flere køkkener, så der er 27 i alt. Det, tror vi, kan være med til at tage trykket lidt, når der er meget travlt.

Thomas Bendtsen ved endnu ikke, hvordan sidste års millionoverskud skal placeres, men han oplyser, at Aarhus Street Food overvejer at investere i solceller.

- Taget er jo ret stort, så det vil være oplagt at benytte til det, siger han.

Madmarkeder i Aarhus

Aarhus Street Food, Rutebilstationen, etableret i 2016

  • Resultat efter skat i 2018: + 6,1 mio. kr.
  • Indehaver: Britt Vorre og Thomas Bendtsen samt investor Kasper Kragelund

Aarhus Central Food Market, Sankt Knuds Torv, etableret i 2016

  • Resultat efter skat i 2018: Har forskudt regnskabsår - afsluttes først 30. april
  • Indehaver: Frantz Longhi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce