Annonce
Aarhus

Millionregning på vej til hærværksmænd: 'Det er et vigtigt signal at sende'

De nye ruder er blevet leveret med lynfart og er allerede ved at blive monteret i kontorhuset. Nu venter regningen til hærværksmændene. Foto: Søren Willumsen
To mænd kan komme til at hænge på kæmperegning, hvis de dømmes for at smadre over 30 ruder på Aarhus Kommunes nye kontorhus i Gellerup. Nu er nye ruder ved at blive monteret.

GELLERUP: Med hjælp fra en kranvogn er store og tunge vinduer i disse dage ved at blive løftet på plads og monteret i kommunens nye kontorhus i Gellerup.

Omkring 30 ruder bliver udskiftet efter et omfattende hærværk på huset i weekenden 16-17. marts. Her gik to-tre mænd amok med en økse og smadrede ruder, indtil de blev standset af en ansat i huset.

Politiet anholdt dagen efter to mænd på henholdsvis 19 og 22 år, som man mistænker for hærværket. Men måske er der yderligere en gerningsmand.

- På overvågningsbillederne fulgtes tre mand ad til huset, men vi kan ikke se, om det kun er den ene, der smadrer vinduer, eller de alle gør det, siger projektchef på byggeriet, Bente Sejersen fra Teknik og Miljø, som også selv holder til i huset.

Annonce
Der var tale om omfattende skader ved hærværket for en måned siden. Foto: Axel Schütt

Ansat truet med økse

Hærværksmændene brugte en økse til at smadre de store trelags termoruder med. Men også til at true en ansat med.

- En ansat i huset så hærværket blive begået og løb meget modigt ud for at standse det. Han blev truet med øksen af mændene, men fik dem alligevel ved sin tilstedeværelse til at forlade stedet. Dermed forhindrede han, at der blev smadret for meget mere, siger Bente Sejersen.

Udgiften blev ellers stor nok.

Millionkrav

- Vi forventer en endelig udgift på mellem 1,1 og 1,3 millioner kroner for de nye vinduer. Den endelige pris afhænger af, hvor meget vi sparer ved selv at håndtere risikoen ved isætning og rengøring, fortæller projektchefen.

Og hun er ikke i tvivl om, hvor regningen skal hen.

- Hvis de anholdte bliver dømt skyldige i hærværket, vil vi rejse et krav mod dem for at få dækket udgiften. De har nok ingen penge, men det er et vigtigt signal at sende, at vi følger en nultolerance over for hærværk, og at alt anmeldes til politiet. Ellers lærer de det ikke. Og det håber vi vil virke forebyggende, så andre ikke finder på noget lignende, siger Bente Sejersen.

Politiet har fået overvågningsbillederne fra kommunen, og avisen har spurgt Østjyllands Politi, hvor mange, der er sigtet i sagen, og for hvad. Men på grund af påske har vi ikke kunnet få et svar endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vanvidskørsel ved vejarbejde: Ung mand kan vinke farvel til nyerhvervet kørekort

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce