Annonce
Aarhus

Millionstøtte til Fundamentet

Fundamentet blev stiftet af Steffen Rasmussen i 2014 som en organisation for sårbare eller udsatte borgere i Aarhus. Organisationen er et forsøg på at nytænke de sociale indsatser. Foto: Kim Haugaard

Fundamentets unikke indsats og arbejde med socialt udsatte og sårbare borgere i Aarhus resulterer nu i, at Lind Invest donerer yderligere 1,8 mio. kroner til organisationen.

AARHUS: Lind Invest støtter i forvejen Fundamentet med 2 mio. kroner, men har nu valgt at donere yderligere 1,8 mio. kroner til organisationen. Dermed modtager Fundamentet årligt 380.000 kroner over 10 år af århusianske Lind Invest, der har støttet organisationen siden 2015.

Beløbet bidrager til, at organisationen nu har sikret sit grundlag for projekterne Borgerhjælpen, Vi Tror På Dig og Behandlingsrummene indtil 2020.

- Fundamentet løfter en svær opgave rigtig godt for sårbare unge og voksne i Aarhus og skaber stor værdi for både den individuelle borger samt for samfundet. Dette arbejde, tror vi på, er vejen frem for sociale indsatser. Derfor støtter vi nu Fundamentet yderligere for at garantere organisationens drift de næste år og skabe ro til at fokusere på deres værdifulde arbejde, udtaler Henrik Lind, CEO i Lind Invest.

I Fundamentet glæder man sig over, at økonomien nu er sikret helt frem til 2020.

- Fundamentet oplever et stigende antal henvendelser fra borgere, flere frivillige og flere komplekse problemstillinger. Derfor er det en stor hjælp at kunne sikre personale til det, driften og de mange forskellige muligheder til borgerne samt ikke mindst at fortælle alle, at vi er her for at blive, og at de kan føle sig trygge, siger Steffen Rasmussen, daglig leder og stifter af Fundamentet.

En central del af Lind Invests tilgang til socialt ansvar er, at de ressourcer, der bliver investeret i sociale projekter, skaber så stor en effekt for den specifikke målgruppe som muligt. Deres seneste analyser og Social Return on Investment-rapport viser, at for hver investeret krone skaber Fundamentet en social og samfundsøkonomisk værdi på 13,65 kroner.

Fundamentet støttes desuden med midler fra A. P. Møller Fonden, Casablanca Familien, Socialstyrelsen, Plads til Forskelle Prisen samt indtægter fra arrangementer og foredrag osv. Aarhus Kommune har tidligere støttet og støtter Fundamentet frem til udgangen af 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce