Annonce
Aarhus

Millionstøtte til Fundamentet

Fundamentet blev stiftet af Steffen Rasmussen i 2014 som en organisation for sårbare eller udsatte borgere i Aarhus. Organisationen er et forsøg på at nytænke de sociale indsatser. Foto: Kim Haugaard

Fundamentets unikke indsats og arbejde med socialt udsatte og sårbare borgere i Aarhus resulterer nu i, at Lind Invest donerer yderligere 1,8 mio. kroner til organisationen.

AARHUS: Lind Invest støtter i forvejen Fundamentet med 2 mio. kroner, men har nu valgt at donere yderligere 1,8 mio. kroner til organisationen. Dermed modtager Fundamentet årligt 380.000 kroner over 10 år af århusianske Lind Invest, der har støttet organisationen siden 2015.

Beløbet bidrager til, at organisationen nu har sikret sit grundlag for projekterne Borgerhjælpen, Vi Tror På Dig og Behandlingsrummene indtil 2020.

- Fundamentet løfter en svær opgave rigtig godt for sårbare unge og voksne i Aarhus og skaber stor værdi for både den individuelle borger samt for samfundet. Dette arbejde, tror vi på, er vejen frem for sociale indsatser. Derfor støtter vi nu Fundamentet yderligere for at garantere organisationens drift de næste år og skabe ro til at fokusere på deres værdifulde arbejde, udtaler Henrik Lind, CEO i Lind Invest.

I Fundamentet glæder man sig over, at økonomien nu er sikret helt frem til 2020.

- Fundamentet oplever et stigende antal henvendelser fra borgere, flere frivillige og flere komplekse problemstillinger. Derfor er det en stor hjælp at kunne sikre personale til det, driften og de mange forskellige muligheder til borgerne samt ikke mindst at fortælle alle, at vi er her for at blive, og at de kan føle sig trygge, siger Steffen Rasmussen, daglig leder og stifter af Fundamentet.

En central del af Lind Invests tilgang til socialt ansvar er, at de ressourcer, der bliver investeret i sociale projekter, skaber så stor en effekt for den specifikke målgruppe som muligt. Deres seneste analyser og Social Return on Investment-rapport viser, at for hver investeret krone skaber Fundamentet en social og samfundsøkonomisk værdi på 13,65 kroner.

Fundamentet støttes desuden med midler fra A. P. Møller Fonden, Casablanca Familien, Socialstyrelsen, Plads til Forskelle Prisen samt indtægter fra arrangementer og foredrag osv. Aarhus Kommune har tidligere støttet og støtter Fundamentet frem til udgangen af 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce