Annonce
Aarhus

3,4 millioner kroner til matematikken i Aarhus: Nyt initiativ skal styrke børnenes forståelse for tal og regnestykker

I de kommende to år er der afsat 3,4 millioner til at styrke matematik undervisningen på de århusianske skoler. Foto: Martin Gravgaard
Over de næste to år er der afsat 3,4 millioner kroner til faglige investeringer på matematikområdet i de århusianske skoler.

AARHUS: Den matematiske forståelse skal have løft i Aarhus Kommune. Over de næste to år bliver undervisningen forstærket, så man tidligere kan hjælpe og støtte de børn og unge, som har problemer med tal og regnestykker.

- Vi forstærker matematikindsatsen i Aarhus, fordi alle børn tidligt i deres skoleforløb skal udvikle stærke matematikkompetencer og opleve glæde og begejstring ved faget. Al forskning peger på, at vi skal sætte ind med en tidlig og systematisk indsats, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at hjælpe de børn, der har det allersværest i matematik, siger rådmand for Børn og unge, Thomas Medom.


Al forskning perger på, at vi skal sætte ind med en tidlig og systematisk indsats, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at hjælpe de børn, der har det allersværest i matematik

Thomas Medom


Den nye indsats har modtaget 1,4 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål. Et beløb, der er blevet suppleret af kommune, så der i alt er afsat 3,4 millioner kroner til faglige investeringer på matematikområdet.

Pengene skal gå til kompetenceudvikling af alle matematikvejledere og matematiklærere på skolernes 2. årgang. Det bliver et obligatorisk uddannelsesforløb, hvor lærere og vejledere vil få nye viden, inspiration og fagdidaktiske værktøjer, så de på bedst mulig vis kan tilrettelægge undervisningen og hjælpe de børn, der har udfordringer med matematikken.

Annonce

Klogere på egne muligheder

Den nye indsats vækker glæde hos Signe Bak, der til daglig er matematiklærer og vejleder på Elev Skole.

- Jeg er glad for, at vi nu får en fælles opmærksomhed på børn i matematikvanskeligheder. Jeg ser frem til at dykke ned i min egen praksis og blive klogere på, hvilke handlemuligheder jeg har, hvis jeg opdager, at et barn er ved at miste gejsten eller kæmper hårdt med matematikken.

Alle skoler kan se frem til fuld vikardækning, mens uddannelsen foregår, lyder det i en pressemeddelelse.

De første skoler går i gang med uddannelsesforløbet af lærerne i august i år. Det forventes, at alle skoler har været igennem forløbet inden udgangen af 2023.

Det bliver VIA University College som skal stå for kompetenceudviklingen af de århusianske matematiklærere og vejledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce