Annonce
Bolig

Min Base: Hej med dig - hvem er du?

Illustration: Gert Ejton

I mit badeværelse hænger der et næsten nyt spejl. Det er stort og rundt med en sort ramme i metal, og dermed ligner det præcis den slags spejle, der hænger i de fleste danske hjem med beboere på min alder. Jeg har købt spejlet i Jysk, så intet fancy-pancy der, men nu er jeg blevet i tvivl, om det overhovedet virker, som det skal.

Når jeg kigger ind i spejlet, ser jeg en kvinde på 35 år med meget mørkt hår. Øjnene er lidt trætte, og de afslører, at nattesøvnen med tre børn er så som så. Spejlbilledet burde være mig, men som jeg husker det, ser jeg helt anderledes ud.

Når jeg kigger ind i spejlet, ser jeg en kvinde på 35 år med meget mørkt hår. Øjnene er lidt trætte, og de afslører, at nattesøvnen med tre børn er så som så. Spejlbilledet burde være mig, men som jeg husker det, ser jeg helt anderledes ud.

Når jeg tænker på mig selv, ser jeg en kvinde på omkring de 28. Muligvis har hun tre børn, men det har ikke sat sine spor hos kvinden i mit selvbillede. Hun er desuden også løber med mange kilometer i benene og en stærk krop, der kan klare lidt af hvert. Sidst men ikke mindst har hun helt lyst hår.

Annonce

Det med håret er måske en detalje, men det er en sær fornemmelse at se sig selv i spejlet dag efter dag og opdage, at årene fra 28 til 35 har gjort en mørkhåret. Ikke bare almindelig kommunefarvet, men sådan ægte mørkt.

Så nu er jeg blevet i tvivl, om det faktisk er spejlet, den er galt med. For hvordan kan ens spejlbillede afvige så markant fra ens selvbillede. Burde de to ting ikke hænge bare en lille smule sammen? Den anden dag havde jeg en bluse på, der stumpede en lille smule. Jeg tænkte skidt pyt, det kan jeg godt bære - min mave har altid været flad. Lige indtil jeg så en lille delle i spejlet, der stak ud mellem buksekant og bluse - og fik et chok, fordi den sad på mig. Heldigvis var både bukser og bluse samme nuance af kød-farve som mit maveskind, så dellen var rimelig godt kamufleret.

Jeg lever ikke i selvfornægtelse. Jeg ved godt, at tiden sætter sine spor. Men jeg har svært ved at følge med. Siden jeg var 28 år, er jeg blevet gift, har fået tre børn, købt et hus, en bil og en ladcykel. Jeg har tjent så mange voksenpoint, at jeg snart ikke behøver at spare mere op, og nogle gange savner jeg altså bare en knap, der kan sætte tiden lidt i stå. Ikke kun for at stoppe kroppens naturlige forfald, men også for, at man kan nå at suge det bedste ud af de dage og nætter, der ikke giver poser under øjnene, men skaber nye smilerynker.

Og ja, jeg har da overvejet at bytte spejlet til et nyt eller måske helt smide det ud. Jeg er bare ikke sikker på, at det ændrer på problemet.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce