Annonce
Mærk Aarhus

Min legeplads…

Foto: Mærk Aarhus
Nok var det kagerne, der gjorde det, men det er måske maden og måske især pizzaerne, der er ved at tage over, og også der, hvor 28-årige Jon sætter sine drømme om at åbne sit eget madsted i den by, han holder så inderligt meget af

Manden kender byen som sin egen bukselomme. Tanken om at flytte herfra ligger ham meget fjernt. Faktisk er det ikke en mulighed. Her er alt, hvad han behøver. Alt, hvad han kunne tænke sig, og alt, hvad han drømmer om.

Jon Daniel Edlund kommer rundt på sin cykel, men erkender, at der er opstået en kærlighed for byens el-løbehjul, som gør hverdagen i den jyske hovedstad noget nemmere.

Vi møder Jon en lun dag i Aarhus. Byen oser af liv. Han kommer cyklende gennem byens gader med det efterhånden meget velkendte smil, der klæder hans solbrune ansigt så godt.

Mere end 47.000 mennesker følger med i Jons liv online via Instagram. Det har han skabt en forretning ud af.

- Det handler meget om mad, hvilket er min helt store passion. Det var kager, der gjorde det for mig, men i virkeligheden er det meget mere mad, end det er kager, jeg holder af. Eller er det? Jeg elsker såmænd bare at være i et køkken. og kan jeg lave mad til andre, er jeg helt i mit es, lyder det fra dagens hovedperson, som har skabt sin egen virksomhed, Jons Madklub.

Mit sted

Det nye i Jons liv er de nye pizzaovne, han har investeret i. Ovne, som betyder, at han kan stå hjemme i din have eller din gårdhave og forkæle dig med de lækreste pizzaer.

- Det er fra hjertet, når jeg laver mad. Jeg elsker det. Da jeg voksede op, havde jeg et anderledes forhold til mad og til det at spise. Jeg var en tyk dreng. Min far sagde altid: Man spiser for at leve, man lever ikke for at spise. Den har jeg sat mig for at ændre. Mad skal være hyggeligt. Det skal være særligt, og det skal være lækkert. Man skal helst spise i fællesskab. Det skal være en oplevelse. Og kan man være sammen med mennesker, man holder af, mens man laver maden, bliver det lige pludseligt til noget, man værdsætter, i stedet for noget, der skal overstås.

Der skal mere til end pizzaovne. Jon drømmer.

- Når jeg finder den rigtige bygning – det rigtige sted her i byen – så slår jeg til. Det er lige der, mit sted, min restaurant, min diner, eller hvad det nu skal være, skal ligge. Det er min drøm. Et helt fantastisk sted, hvor kaffeduften indfanger næseborene, hvor varmen fra ovnene, der bager det friske, lune brød, lokker dig ind. De friske, lokale og økologiske råvarer fanger øjet og ikke mindst tilfredsstiller smagsløgene. Han smiler.

- Øl, vin, pizza, burger, kaffe, kage. Det hele.

Kan du også se det for dig? Det er lækkert, ikke?

Højt til loftet

- Jeg elsker den her by. Den har det hele. Og på et tidspunkt har den også noget, jeg har skabt. Det er min drøm. Jeg vil så gerne have mit eget sted. Noget rustikt. Højt til loftet. Lyst, men med masser af mørkttræ. Lækkert. Min legeplads. Måske er der ikke to dage, der bliver ens. Det skal bare være med og fra hjertet. Det er det, der betyder noget. Kvalitet. Hjerteblod. Stemning. God kaffe.

Han drømmer– igen. Og smiler.

- Måske er der nogen, der vil være med? Måske er der nogen, der har stedet, så ringer de vel, når de læser det her, ikke?

En femmer mere

Lige nu nyder Jon livet. Han er færdiguddannet som lærer. Han afsluttede sommeren med tre ugers ferie med traveskoene på. Han forkæler sine følgere, og han udbyder og afholder en masse madkurser. Han bruger tid i den gamle træskibshavn på Aarhus Ø, hvor timer og kærlighed bliver lagt i en gammel båd, der skal genoplives. En nylig investering og en ny hobby, som har fanget og vundet hans hjerte.

Maden er passionen. Jamie Oliver er inspirationen. Brdr. Prices måde til at fortælle om maden på fanger ham. Men Jon vil gå sin egen vej. Det skal være sundt. Men der må og skal være plads til det søde, og så skal det være økologisk.

- Jeg vil gerne betale fem kroner mere for en økologisk vare for at være med til at støtte op om miljøet og ikke mindst om dyrevelfærd, forklarer han.

- Aarhus tæller i forvejen så mange skønne steder. Caféer med god kaffe og steder med godt brød, lækre frokoster og gode middage. Byen byder på masser af natur. Vi er så tæt på skov og strand. Vi har masser af kultur. Det her er pragtfuldt. Lad dem, der vil, tage ud af byen. Søge videre. Jeg er lige her, hvor jeg helst vil være, og jeg er ret sikker på, at når folk har været ude, så kommer de igen. Aarhus er skøn!

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden