Annonce
Kultur

Mindekoncert aflyst: Men Kim Larsen skal stadig hyldes i Aarhus

Kim Larsen på årets Smukfest. Foto: Michael Svenningsen

Søndag morgen døde Danmarks nationalskjald Kim Larsen. Fredag hyldes spillemanden med fællessang og march gennem Aarhus fra rådhuset til Store Torv.

AARHUS: Kim Larsen var ganske vist først og fremmest lig med Christianshavn - og til dels Odense, hvor han boede de sidste 24 år af sit liv. Men som Danmarks nationalskjald var den elskede gavflab en del af hele nationen, derfor skal han også hyldes i Aarhus.

Det sker fredag 5. oktober med en mindemarch og efterfølgende hyldest. De to bag ideen, Steffen Petersen og Jannie Sicko, fik tirsdag middag den endelige godkendelse til marchen gennem byen i hus.

Her er planen, at folk mødes på Rådhuspladsen, hvor viceborgmester Camilla Fabricius (S) vil sige et par ord i anledningen. Her er det også planen, at der skal synges et par fællessange fra Kim Larsens enorme bagkatalog. Arrangementet begynder klokken 19.

Herefter går optoget ned gennem Strøget, hen ad Kannikegade og ned ad Harald Skovbys Gade. Ruten fortsætter derefter hen langs med åen, til venstre ad Skolegade og slutter på Store Torv ved Domkirken.

Steffen Petersen opfordrer desuden folk til at lægge eventuelle blomster til minde om Kim Larsen ved Domkirken.

Gasolin. Fra venstre: Søren Berlev, Franz Beckerlee, Kim Larsen og Wili Jønsson fotograferet 14. oktober 1976. Arkivfoto: Allan Moe/Ritzau Scanpix

Større mindekoncert måtte aflyses

I første omgang var det Steffen Petersens og Jannie Sickos plan at holde et langt større arrangement med et sted mellem 10.000 og 20.000 deltagere - også på Store Torv.

Det måtte arrangørerne dog opgive, da de ikke kunne få de nødvendige tilladelser hos Østjyllands Politi.

Det ærgrer Steffen Petersen.

- Men jeg kan selvfølgelig godt forstå, at sikkerheden skal være i orden, og vi var meget sent ude, erkender han.

Arrangementet var imidlertid meldt ud og interessen var stor, kunne Steffen Petersen og Jannie Sicko fornemme.

- Vi kunne mærke, at der var opbakning til arrangementet og syntes det ville være ærgerligt helt at droppe det på grund af de manglende tilladelser, siger Steffen Petersen.

Annonce

Satser stadig på stor mindekoncert

Som erstatning for det store arrangement på Store Torv, fik de ideen til mindemarchen gennem byen. For hyldes det skal Kim Larsen.

- Kim Larsen har betydet så meget for mig. Jeg har altid lyttet til hans musik. Vi vil mødes for at sige det sidste farvel til ham, ligesom de gøre i blandt andet Odense og København. Hvis de kan, kan vi også gøre det i Aarhus, siger Steffen Petersen.

Han har dog endnu ikke opgivet ideen om en stor mindekoncert for den store spillemand.

- Vi forsøger at stable et arrangement på benene i næste måned. Vi kan ikke sige så meget lige nu, forklarer Steffen Petersen, der dog gerne vil fortælle, at en større virksomhed er med på et samarbejde om begivenheden.

Musikalsk satses der også stort.

- Vi håber blandt andet på Thomas Helmig, Tina Dickov og Steffen Brandt, indrømmer arrangøren, der dog understreger, at han ikke har nogen aftaler med nogle af de tre musikere på plads.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce