Annonce
Navne

Mindeord: Bitten var Bitten - hun gjorde sine dagligdage til en fest og hun var fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænkte

"Farverig, forlystelsessyg i ordets bedste betydning, var Bitten. Og hendes humør og til tider meget farverige tøj smittede af på omgivelserne", skriver Niels Gandrup i mindeordene om Bitten Misser. Billedet er fra 2014, da hun som enke åbnede en udstilling om ægtefællen Jens Misser. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Journalist Niels Gandrup, Horsens, har skrevet mindeord om Bitten Misser, Aarhus, tidligere Juelsminde, der blev 89 år.


Bitten Ragna Harriet Misser var hendes navn, men hun blev aldrig kaldt andet end Bitten. Og alle var på fornavn med denne festlige og farverige kvinde, som blev kendt i vide kredse.

Hun elskede at synge og danse. Hun elskede et godt selskab og et glas vin. Og hun kunne tale med alle. Høj som lav. Bitten var Bitten. Hun gjorde sine dagligdage til en fest. Hun var fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænkte. De måtte tage hende, som hun var. Eller lade være.

Annonce

Der gik ikke et dusin af Bittens type. Trods storby-kvinde kom hun til at leve 70 år i Juelsminde, da hun som kun 18-årig blev gift med nu afdøde fisker Jens Misser i Strandhuse.

Trods den store forskel på by og land dengang faldt hun i den grad til. Snakkede og hyggede sig med naboer, sommergæster, folk i brugsen og ikke mindst, når der var musik på programmet enten På Havnen eller på Røgepladsen. Var der ingen at danse med, tog hun en svingom med sig selv. Altid med et stort smil og et godt humør.

For nogle år siden efter mandens død valgte hun at flytte til Aarhus for at være nærmere sin familie. Men hun glemte på intet tidspunkt Juelsminde og bevarede sin sommerbolig. Og haven skulle jo passes, selvom hun boede i Aarhus. Så tre dage på knæ, så haven ikke rummede et stykke ukrudt. Så skidt med, at hun var sengeliggende en uge efter i Aarhus på grund af smerter i ryggen. Nu var haven i hvert fald pæn i Juelsminde.

Farverig, forlystelsessyg i ordets bedste betydning, var Bitten. Og hendes humør og til tider meget farverige tøj smittede af på omgivelserne.

Hun var også medlem af Fruentimmerklubben i Juelsminde. Men efter flytningen til Aarhus blev besøgene i klubben mindre og mindre. En af de sidste gange Bitten var i Juelsminde, var i forbindelse med bogudgivelsen om de gamle fiskere i byen.

Sorger blev hun ikke forskånet for. Hun mistede datteren Marianne, og mor og datter var meget knyttet hinanden. Men selv i den meget triste situation tog hun udadtil dødsfaldet med oprejst pande. Men hun havde sine stunder, hvor hun savnede sin datter. Men omgivelserne skulle ikke lide herunder, var hendes indstilling. Vi må videre, hvor tungt det kunne være.

Bittens far var cirkusartist og rejste meget rundt med det cirkus, han var tilknyttet. Måske derfor de mørke træk hos hende. Især som yngre.

Bitten ville til april være fyldt 90 år. Her havde hun besluttet at holde sit afdansningsbal. Hendes yndlingssang var "Jeg er den sidste sigøjner". Og nu, hvor Bitten ikke er længere, er vi mange, der vil savne hende i vor midte.

Sprudlende, humørfyldt, snakkende og gerne med en cigaret i hånden. Tirsdag 22. februar siger vi farvel til "den sidste sigøjner", vi kender.

Bitten efterlader sig sønnen Niels i Juelsminde og døtrene Henriette og Charlotte i Aarhus.

Æret været Bittens minde.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Navne

Astrid Krag uddelte fornem pris til østjyske Janni Lund Hansen: Hun er mønstereksemplet på en ildsjæl

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce